TUGAY CAN / İZGAZETE - Eski İlçe Başkanı Başak’a teşekkür eden Gruşçu, “Şakir Başkan, daha önce verdiği bir sözü yerine getirerek, yapılmayanı yaparak,Türkiye siyasetine, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyasete örnek olacak bir karar vererek koltuğu genç bir vermek üzere verdiği sözü tuttu. O açıdan ben kendisine çok teşekkür ederim. Bundan sonra kendisine de çıktığı yolda başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı. Gruşçu Başak’ın genel merkezde görev alcağına ilişkin iddiaları ise yalanladı. Gruşçu “İstifa kararı tek başına aldığı bir karardır. Yani bu kararı hiçbir şeye bağlamaya gerek yok. Herhangi bir görev alma ya da belediye başkan adaylığı gibi bir durum söz konusu olmaksızın, hiçbir karşılık beklemeksizin, bir sade üye olarak buradan ayrıldı. Bu da bence tüm siyasetçilere örnek teşkil etmelidir.” dedi.

“ÇITAYI ÇOK YÜKSELTTİ”

Gruşçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bundan sonraki süreçte ki anlayaşımızda en ufak bir değişiklik olmayacak. Çünkü Şakir Başak burada çıtayı çok yükseltti. Ben burada üç dönem Şakir Başak’ın yanında yöneticilik yaptım. Bu üç dönem boyunca el ele, kol kola, omuz omuza beraber mücadele ettik. Yeri geldi bedel ödedik, yeri geldi sorunlar yaşadık. Bundan sonra da bu anlayışı sürdüreceğiz. Yapılmayanı yapmak anlayışı, bizlere de hakim olacak. Partimizi iktidara taşıyacak gelişmeleri bir araya getirmek açısından önemli olacak. Bundan sonra da aynı anlayışla, aynı düşünceyle, toplumun hassasiyetlerini ölçerek ve hangi ölçüde olursa bütün toplumun temel unsurlarını, adalet ve eşitlik anlayışı içerisinde kucaklayacak, ortak payda da buluşturacak bir siyasetin yürüteceğiz.”

“BURADAKİ REAKİSYON TÜM İLÇE ÖRGÜTLERİNE YANSIYACAK”

Genç bir ilçe başkanı olmasının avantaj olduğunu vurgulayan Gruşçu, “Biz tabi gençliğin dinamizmi ile geldik. Ama uzlaşıcı bir felsefe ile parti içindeki tüm katmanları bir araya getirerek, ortak payda da buluşabileceğimiz bir siyasetin temelini atacağız.” dedi.

“Burada benimle birlikte çalışan genç arkadaşlar da var. Onların bize getirdiği bazı artılar var. Nedir? Teknolojiye daha yatkın olmaları, daha fazla dünya gündemine ilşikin fikirleri beyan edebilmeleri, entellektüel birikimleri, ama bir yandan da toplumsal gerçekleri iyi ortaya koyabilmeleri.” ifadelerini kullanan Gruşçu, “Onların bu artılarını iyi değerlendirerek, iyi bir dinamizm yaratacağız. En kısa sürede de burada ki reaksiyon, tüm ilçe örgütlerine de yansıyacak.” dedi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Bir önceki İlçe Başkanı Şakir Başak’ın eylemlerinin sokağın dilini yasnıtması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Gruşçu, “Bu eylemeler durmamak üzere devam edecek. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihtiyacı olan şeylerden biri de bu. Yani bizim sokağın dili olmamız gerekiyor. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kendimizi halka en iyi şekilde ifade etmenin yolu onlarla bu bütünleşmeyi, birlikteliği gösterebilmek adına bu tip eylemleri sürdürmemizden geçiyor.”

STK’LAR İLE DAHA FAZLA ETKİLEŞİM

“Sadece eylem düzeyinde değil, biz yeni bir anlayışa başlayacağız. Bu yeni anlayış içerisinde Sivil Toplum Kuruluşları ile daha iyi etkileşim içerisinde olduğumuz bir siyaset biçimini gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullanan çiçeği burnunda başkan, daha önceden STK’larda aktif görev aldığını hatırlattı. Sivil Toplum düzeyinde çekirdekten yetişme olduğunun altını çizen Gruşçu “ Siyasi partilerin en önemli eksiklerinden bir tanesi Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yeterli düzeyde etkileşim içerisinde olmamalarıdır. Biz bu eksiği tamamlayacağız. Meslek örgütleriyle, sendiklarla bir arada olarak çalışacağız. Mesela muhtarlarımızla beraber çalışacağız, ben daha önce de söyledim gene söylüyorum. Onlarla çalışmaktan onur duyuyorum. Muhtarlarımız her mahallemizin Belediye Başkanı konumunda olan temsilcilerdir. Onlarla ortaklaşa çalışmayı sürdüreceğiz. Uzun lafın kısası birlikte iletişim içerisinde olduğumuz, ortak paydamızın toplumsal menfaatler olduğu bir anlayışı sergileyeceğiz.” dedi.

“DENİZ BAŞKAN TELEFON İLE ARADI”

İzmir’in genç İl Başkanı Deniz Yücel ile telefonda konuştuklarını belirten Gruşçu, “Kendisi beni arayıp tebrik etti. Onun da benim de çeşitli programlarımız var. Uygun bir zamanda inanıyorum bir araya geleceğiz.” dedi.

İzmir İl Başkanlığı ile örgütün menfaatlerinin ortada olduğu, toplumsal süreçlerin ön planda olduğu noktalarda her zaman uzlaşı ve uyum içerisinde olacaklarını kaydeden Gruşçu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelini oluşturan ne varsa, Mustafa Kemal anlayışını ortaya koyan anlayış çerçevesinde hareket ettiğimiz sürece örgütümüzde ki temel üyeden en yüksek mertbeye kadar kim varsa bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece uzlaşı ve uyum içerisinde çalışmaya hazırız. Bundan gayrı bir problemimiz yok. İl başkanımız da genç ve yeni bir başkanımız. Birlikte güzel bir siyasal iklimi yaşatabileceğimize inanıyorum.” dedi.

“TUNCAY ÖZKAN BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

MYK’da Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Tuncay Özkan hakkındaki görüşlerini de aktaran Gruşçu, “Tuncay Bey’in İzmir’in sesi olmak üzere MYK’da görev alması bizim için çok büyük bir şans ve onur.” dedi. Gruşçu sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Özkan bugüne kadar olan siyasi anlayışında sokakta karşılığı olan bir milletvekili ve genel başkan yardımcısı. Bu İzmir için de Türkiye içinde çok büyük avantaj. Çünkü bu dinamizmi ortaya koyabilecek bir temsilcimiz. Sadece Tuncay Özkan değil, aynı şekilde diğer milletvekillerimizde bu dinamizmi İzmir adına çok iyi yansıtıyorlar.”

Editör: Haber Merkezi