İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği yarışında kritik bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda grup başkanvekilliği için aday olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün, adaylığını geri çektiği iddia edildi. Kulislerde,  Gümrükçü'nün belediye başkanı olmasından kaynaklı olarak grup başkanvekilliğine uygun olmadığı iddiası da bir süredir gündemdeydi.

DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Çiğli Belediyesi ile işçilerin arasındaki tıkanan TİS sürecinde devreye girmesiyle sabah saatlerinde başkanlar ve sendika temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmişti.

İddiaya göre, Gümrükçü sendika temsilcilerine sitem ederek grup başkanvekilliği adaylık kararından çekildiğini açıkladı. Gümrükçü’nün toplantında, “Avrupa Birliği’nden ödül alıyoruz, eylem yapıyorsunuz. Belediye spor kulübümüz şampiyon oluyor eylem yapıyorsunuz. Grup başkan vekilliğine aday oluyorum eylem yapıyorsunuz. Sonra da burada siyasi bir şey yok diyorsunuz” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Editör: Haber Merkezi