Cengiz Aldemir/ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,  yapımına 2015 yılında başlanan Karşıyaka Stadı’nın bitirilememe nedenlerinin araştırılıp, stadın bir an önce İzmir ve Türk sporuna hizmet vermesi için önerge verdi. Kulübün tarihi İzmir’in Karşıyaka ilçesi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısında önemli bir yere sahip olduğunu anımsatan CHP'li Polat, "Bu semtin sokaklarında halen Kuvayı Milliye ruhu mevcuttur. Karşıyaka semtinde yetişen gençler hürriyetlerine düşkündür. İzmir’in ve Türkiye’nin marka isimlerinden olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün ilk kurucularından Kuvayı Milliye kahramanı Kadızade Zühtü Işıl’ın bıraktığı kültür mirasından kaynaklanmaktadır" dedi.  

Kuruluş Savaşı'nda mücadele veren kulüp

Yıllardır Karşıyaka'ya spor alanında yatırımlar yapılmadığını belirten CHP'li Polat, İlçenin adını taşıyan ve İzmir’in güzide bir kulübü olan Karşıyaka'nın 1912 yılında azınlık kulüplerine tepki olarak kurulduğu bilgisini paylaşarak, "Zor şartlarda özverili bir şekilde spor hayatını devam ettiren bu Kulüp, Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm sporcuları ile birlikte bu mücadeleye bizzat katılmış, çeşitli cephelerde düşmanla savaşmıştır" dedi.

İlk Türk Bayrağı taşıyan kulüp

Karşıyaka kulübünün, armasında Türk Bayrağı taşıyan ilk kulüplerden biri olmasına rağmen, stadının  bulunmayışının altını çizen Polat, kulübün tüm maçlarını deplasman sayılabilecek ilçelerde oynadığını ve maddi zorluklar mücadele ettiklerini vurguladı.

Sporda siyaset kabul edilemez

Karşıyaka Spor Kulübü'nün 2015 yazında eski stat ve tesislerinin yıkıldığını, arazi zemin iyileştirme çalışmaları başlatıldığını anımsatan Polat, sorunun temelinde siyasi bir tavır olduğunu vurgulayarak, " İktidar partisi temsilcileri tarafından 4 kez temel atma törenleri yapılmasına rağmen aradan geçen süre içinde inşaat bir türlü başlamamıştır. Karşıyaka taraftarları, stadın yerine alışveriş merkezi yapılacağı yönünde endişeler taşımaktadır. Aynı tarihlerde başlanan Göztepe ve Alsancak Statlarının inşaatlarının bitmiş olmasına rağmen, Karşıyaka’da yapılacak olan stat için hiçbir yol kat edilmemesi üzücüdür. Spor üzerinden siyaset yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.  

Konu araştırılsın

Tüm bu nedenler yüzünden yapımına 2015 yılında başlanan Karşıyaka Stadı’nın bitirilmesinin ve İzmir ve Türk sporuna hizmet vermesi için konunun araştırılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi