Ümit Kartal / İz Gazete - İzmir'in Bornova ilçesinde, Yüksek Seçim Kurumu’nun müdahaleleri ile referandumda ‘evet’in kazanmasının sağlanmasını protesto eden gençlerden 21’i gözaltına alınmış, gençlerin gözaltı süreleri 4 gün uzatılmıştı.

Referandumdan hemen sonra Bornova’da ‘Gençlik hala hayır diyor’ diyerek bir araya gelen ve Yüksek Seçim Kurumu’nu protesto eden gençler avukatları ile yaptıkları görüşmede dışarıdaki arkadaşlarına mesaj gönderdi.

Gözaltında çekilmiş fotoğraflarında gülümseyen Öğrenci Kolektifleri üyesi gençler gönderdikleri mesajda ise ‘Hayır daha bitmedi, yeni başlıyor’ dedi.

“Oylar açılmaya başladığı gibi zafer kutlayanlara karşı sokakları isyana boyadık. İsyanımız sokak sokak mahalle mahalle büyüyecek. Algı operasyonları ile Hayır’larımızı engellemeye çalışanlara karşı direnişi büyüteceğiz. 2 Ay boyunca ‘Hayır’larımızı nasıl büyüttüysek şimdi isyanı büyüteceğiz” ifadelerinin kullandığı mesajda, Adnan Yücel’in ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’ mısralarına da yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi