Gizem TABAN/İZGAZETE- Sosyal medyada yaptığı kadın figürlü paylaşım nedeniyle tepki çeken ve sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından hakkında disiplin dosyası hazırlanıp görevden alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, İz Gazete’ye konuştu. Partiden istifa edeceği ve Memleket Partisi’ne geçeceği yönündeki iddialara açıklık getiren Şenoyar, görevden alınmasına ilişkin soruyu da yanıtladı.

‘İSTİFA SÖZ KONUSU OLAMAZ’
Partiden istifa edeceğine yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Şenoyar, “Ben CHP’ni kurucularındanım. Hayatım boyunca CHP’de siyaset yaptım, çocukluğum gençliğim CHP’de geçti. Biz ev sahibiyiz. Dolayısıyla istifa etmem söz konusu olamaz” dedi.

‘İL YÖNETİMİ GEREĞİNİ YAPTI’
‘Görevden alınmanız konusunda haksızlığa uğradığınızı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Şenoyar, “Görevden alınmamla ilgili il yönetimini asla suçlamıyorum. Onlar gereğini yaptılar. Ama ben dikkat çekmek istediğim noktada yanlış algıya sebep verenler tarafından kamuoyuna konulunca il yönetimi yapması gerekeni yaptı. Ama disiplin sürecinde kendimi ifade ettiğimde beni anlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü ömrünü CHP’ye vermiş biri olarak benim asla CHP’ye zarar vermeyeceğimi biliyorlar. CHP’yi geçmişte nasıl büyüttüysem yine o kadar bir ivme kaydedeceğimden eminim” diye konuştu.

‘GENEL BAŞKANIN ARKASINDA TAŞ GİBİ DURDUM’
 Şenoyar, ‘Hakkınızda ihraç istemiyle disiplin dosyası oluşturuldu. İhraç edilirseniz Memleket Partisi’ne geçeceğiniz yönünde iddialar var. Neler söylersiniz?’ sorusunu ise, “Ben hiçbir zaman güçlüden yana olmadım, hep haklıdan yana olurum. Bugün Türkiye’nin CHP’de… Ben, imza kampanyasında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında taş gibi durup, Muharrem İnce beni telefonla arayıp oy istediğinde ‘ben size oy vermem’ demişim. Bir de bununla ilgili o günlerden bugünlere sürekli saldırılara uğramışım. Hatta bu saldırılar karşısında ilde de bana karşı antipati oluşturulmuş. Haksızlığın en ilerisini seviyesini yaşamışım. Tüm bunları yaparken CHP’ye sahip çıkmışım, hiçbir şekilde çizgimde değişiklik olmamış, Genel Başkanımızın başarılı ivmesini takip etmişim. Herkes disipline verilebilir ama benim geçmişte yaptıklarım, partinin kurucu üyesi olmam, çizgimde hiçbir sapma olmaması… Bunların hepsinin değerlendirileceğini düşünüyorum. Disiplin Kurulu’ndaki arkadaşların hem vicdanlarıyla hem akıllarıyla hem de benim bu partiye emek verdiğimi göz önüne alarak karar vereceğinden şüphem yok” yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi