İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimleri Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce destekçileri tarafından başlatılan Olağanüstü Kurultay için  imza hareketi devam ediyor. Süreçte 604 imza toplandığı ifade eden muhaliflere, Genel Merkez’in ‘Getirin gereğini yapalım’ açıklamasının ardından imza toplamaya devam edip, yeterli sayıya ulaşma kararı almıştı.

Öte yandan İzmir’de de 15’e yakın kurultay delegesi değişim için imza verirken, İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyduğu süreçte belediye başkanlarının çoğunluğu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir tutum takınmışlardı.

Konuyla ilgili İzmir'de sıcak bir gelişme yaşandı.Twitter hesabından açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yapısal ve köklü bir değişim vurgusu yaptı. Gönenç, "Yalnızca Genel Başkanlık ya da parti üst yönetimi ile sınırlı bir “değişim” çözüm değil ayrışma yaratır. Genel Merkez yapılanmasından aşağıya doğru değişmesi gereken çok yapı çok unsur var" şeklinde ifadeler kullandı.

İşte Gönenç'in sosyal medyadan yaptığı o açıklama;

"KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM BAŞARI İÇİN KAÇINILMAZ"

"CHP yüzyıla yaklaşan öyküsü ile Türkiye Siyasal Tarihinin temel taşıdır ve öyle kalmaya devam edecektir. Değişim taleplerinin de buna verilen yanıtlarında CHP’nin geçmişine yaraşır olgunlukta olması gerekir. Yalnızca Genel Başkanlık ya da parti üst yönetimi ile sınırlı bir “değişim” çözüm değil ayrışma yaratır. Genel Merkez yapılanmasından aşağıya doğru değişmesi gereken çok yapı çok unsur var. Yapısal ve köklü bir “değişim” başarı için kaçınılmaz bir zorunluluk. Üye-delege yapılanmasından örgütlenme biçimine değin kapsayıcı bir restorasyon sürecini başlatmalıyız. Bir buçuk günlük kurultayla değil belki aylar süren katılımcı bir yaklaşımla hazırlanacak çağdaş sosyal demokrat bir parti tüzüğü ile CHP’yi güçlendirip yeniden umutlanmak ve umut vermek için “değişim” şart."

Editör: Haber Merkezi