Adalet Yürüyüşü'nden sonra CHP'nin ikinci etkinliği olan Adalet Kurultayı'nda Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu ile Mediha Olgun’un isimleri de unutulmadı. İzmir Milletvekili Murat Bakan, Adalet Kurultayı'nda vatandaşlarla birlikle konakladığı çadır alanındaki sokağa ‘Gökmen Ulu Sokağı' adını vererek, adalet arayışında İzmirli gazetecinin yanında olduklarını ifade etti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Murat Bakan, “Baktığınız zaman burası geniş bir kamp alanı ama doğal olarak çadırların arasında geçiş için sokaklar oluşuyor. Bulunduğumuz alanı bir sokak olarak addettik ve bu sokağa tüm tutuklu gazetecileri sembolize etmek üzere gazetecilere özgürlük başlığı altında İzmirli gazeteci kardeşimiz Gökmen Ulu'nun adını verdik. Bu adalet arayışında onu ve tüm diğer tutuklu gazetecileri unutmadığımızı tüm Türkiye'ye ve dünyaya ilan etmek istedik. Herkese adalet, Gökmen Ulu'ya da adalet istiyoruz çünkü, haksız ve suçsuz yere cezaevinde. O yüzden bizim çadırlarımızın bulunduğu sokağa Gökmen Ulu Sokağı dedik” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da Mediha Olgun’un ismini ölümsüzleştirdi. Cankurtaran “Suçsuz yere 97 gündür hapishanede tutulan Mediha Olgun ve Gökmen Ulu’nun bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum. Onların da adını burada andık diğer tutuklu gazeteciler gibi onlara da adalet dileğinde bulunduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi