HAYDAR KOÇAK / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Aziz Kocaoğlu’nun aday adaylığının açıklanmasının ardıdnan hareketli saatler yaşanıyor.

İzmir’den Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne giden bağımsız bir heyet Aziz Kocaoğlu’nun aday adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında İzmir halkının Kocaoğlu’nu istemediğine dikkat çekildi.

Heyet adına basın açıklamasını okuyan Yalçın Kocabıyık, “İzmirli sana her seçimde İzmir Azizdir Aziz kalacak diyordu. Ancak bu seçimlerde artık senin Aziz olmanı, yeni Büyükşehir Belediye Başkan Adayına ağabeylik yapmanı istiyor. Yoksa hep birlikte “ Yar saçların lüle lüle, Aziz sana güle güle” diye haykıracaklar.” dedi.

Heyette ayrıca İzmir İş Dünyası Federasyonu Başkanı Feyyaz Sungur, Anneler Dayanışma Dernekleri Platformu Başkanı Zerrin Aydemir, Uluslararası Balkan Fed. Başkanı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanları Birliği Başkanı Ahmet Sarışın, İzmir Konfederasyonları Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Afyonkarahisarlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman ve Türkiye Folklor Derneği Federasyonu Başkanı Nebi Kayan da hazır bulundu.

Kocabıyık’ın okuduğu basın açıklamasının okuyan satırbaşları şu şekilde;

‘AZİZ KOCAOĞLU ADAY OLMAYACAĞIM DEMİŞTİ’

“Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 1 Ekim 2018’de yeni yerel seçimlere 6 ay kala İzmirlilere ‘15 sene Belediye Başkanlığı yaptım, artık yeni bir CHP’li arkadaşa bu görevi bırakmak istiyorum. Bu nedenle aday adayı olmayacağım.’ demişti.”

“10’dan fazla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu ve değerlendirilmeye başlandı. Gerek kamuoyunca gerek Genel Merkezce yakın takibe alındılar. STK’lar muhtemelen, kanaat önderlerine sordular, araştırdılar. Anketler yapıldı, parti örgütlerinden görüş alındı. Ve geç kalınsa bile MYK’da değerlendirilip aday belirlemeye kalkınca, Aziz Kocaoğlu, aday beğenmeyip, “ Bunu istemiyorum ya benim istediğim adayı seçersiniz ya da ben aday olurum. “ diye ortaya çıkıyor. Aynı 2014 yılında olduğu gibi. O zaman Binali Yıldırım, şimdi Nihat Zeybekçi güçlü aday. Bunların karşısında güçlü aday olmadı. Sizin seçtikleriniz kaybeder. Ya benim gösterdiğim istediğim aday olmazsa, ben aday olurum. Yoksa siz bilirsiniz. Bu isteklere bu tehditlere CHP yöneticileri pabuç bırakmamalı. İzmir’de Büyükşehir Aday Adayı iken her arkadaşımız seçimi alabilir. Bu saatten sonra, Aziz Kocaoğlu İzmir’de seçimleri zora sokar, beklide seçimleri kaybeder. Çünkü İzmir halkı “ Artık yeter, git başka biri gelsin.” demektedir. Aziz Kocaoğlu yıpranmıştır, halktan kopmuştur, CHP örgütleriyle kavgalıdır, personelinin heyecanı kalmamıştır.”

‘ÖNCE SÖZÜNÜ YERİNE GETİR’

“Kocaoğlu 15 senede yapacaklarını, yapabileceklerini yapmıştır. Yapacak başka bir şeyi kalmamıştır.”

“İzmir Sosyal Demokratların değil, Demokratların kalesidir. İzmirli Ak Parti kazanmasın diye CHP’ye oy vermektedir. Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olması durumunda ortadan kalkabilir. O zaman dördüncü defa bunun hesabını kimse veremez.”

“Aziz Kocaoğlu, sanki İzmir’de bir tehlike var, seçimler kaybedilebilir, İzmirliye karşı bir borcum var benim. O borcu ödemem ve sorumluluğu yerine getirmem gerekiyor diyorsun.

Sayın Kocaoğlu, sen önce İzmirliye verdiğin sözü yerine getir, “15 sene görev yaptım, bu dönem bir CHP’li arkadaşa görevi devredeceğim, tekrar aday olmayacağım” dedin. Sözünü tut aday adaylığından vazgeç. CHP Parti Örgütünün seçtiği adaya yardımcı ol, ağabeylik yap. İzmirli senden bunu istiyor ya da “ gölge etme başka ihsan istemez” diyor.

Başka birini atarsanız siz bilirsiniz diyorsun. Vallahi sen bilirsin, elinden geleni ardına koyma. Yüreğin yiyorsa bağımsız aday veya başka bir partiden aday ol. Gör o zaman İzmirli sana ne cevap verecek.”

“O zaman İzmirlinin yüzüne bakamazsın, sokağa çıkamazsın. 71 yaşında İzmir’i terk etmek zorunda kalırsın.”

“İzmirli sana her seçimde İzmir Azizdir Aziz kalacak diyordu. Ancak bu seçimlerde artık senin Aziz olmanı, yeni Büyükşehir Belediye Başkan adayına ağabeylik yapmanı istiyor. Yoksa hep birlikte “ Yar saçların lüle lüle, Aziz sana güle güle” diye haykıracaklar.”

‘İZMİRLİ ONU İSTEMİYOR’

Ahmet Sarışın ise CHP Genel Merkezi’nden Kocaoğlu'na çağrı yaptı. Sarışın, “İnsanoğlu bir sevdiğini, bir de sevildiğini unutmaz.. Yıllar önce Aziz Kocaoğlu Ankara'ya geldi "Ben Sarışın'ı istemiyorum, on sene başkanlık yaptı yeter" Ben de şimdi CHP genel merkezden sesleniyorum Aziz Kocaoğlu 15 sene başkanlık yaptı yeter. İzmirli de onu istemiyor.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi