İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay tartışmaları hız kesmeden deva ederken, konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gün içerisinde imzacıların bir kısmının imzalarını geri çektiği haberinin ardından bir haber de Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer'den geldi.

CHP PM üyesi Usluer Olağanüstü Kurultay için 5 günde toplanan imza sayısını açıkladı. Usluer Twitter'dan yaptığı açıklamada "Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz #değişimumuttur" ifadelerine yer verdi.

"GEREĞİ YAPILIR"

Usluer'in bu açıklamasının ardından da konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Olağanüstü kurultay talebiyle toplandığı belirtilen 604 imzanın, yarın 11.00'e kadar kendilerine ulaştırılması durumunda gereğinin derhal yapılacağını bildirdi. Erkek, "Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sn. Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

BÖKE: İMZA ARTIK İKİNCİL BİR MESELEDİR

Genel Başkan adayı olmayacağını açıklayan Cumhurişyet Halk Partisi İzmir milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Selin Sayek Böke ise, konuyla ilgili Gazete Duvar'a konuştu. Böke, "İmza sayısı artık ikincil bir mesele haline gelmiştir. Bu sayıya ulaştıktan sonra bunun karşısında durmak Türkiye’ye yapılacak bir haksızlık olur. Türkiye’nin bu değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin umuda ihtiyacı var. Bir karanlık çöktü üzerimize. Sürekli bu karanlığı tespit eden bir siyaseti aşmamız gerek. Tespit açık, kötü bir dönemden geçiyoruz, yeni bir çare üretmemiz gerek. Hızlıca, acilen bu kurultayı toplayıp, gündemini Türkiye’ye çevirmiş CHP’ye, yeni bir siyasetle bunu gerçekleştirecek yönetimi CHP içinde iktidar yapıp Türkiye’deki iktidar iddiasını ortaya koymak gerekiyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi