YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Yeniden aday olmayan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, partisinin ilçe kongresinde yaptığı konuşmada birlik mesajları verdi.

Zeynel Mertoğlu “Bir karabasan gibi ülkemizin üstüne düşen çağ dışı bir iktidarla cumhuriyetimizi tehlike altındadır. AKP tüm kurumları kullanarak baskıya devam ediyor. Genel başkanımızın dediği gibi 20 Temmuz kontrollü darbeyle gazetecilerimizi hapse atıyorlar, partileri susturmaya çalışıyorlar, seçilmiş belediye başkanları istifa ettiriliyor, milletvekilleri hapse atılıyor” ifadelerini kullandı. Başkan Mertoğlu, tutuklu CHP miletvekili Enis Berberoğlu’na,  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi’ye,  ve KHK’larla işinden atıldığı için açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderdi.

GENEL BAŞKANIMIZI 2019'DA BAŞKAN YAPIP...

2019’un olmak veya olmamak seçimleri olduğunu kaydeden Mertoğlu, “Referandum da ‘Hayır’ bloğunu her daim uygulamak zorundayız. Partimizin içindeki birliktelik ruhunu güçlü tutup, genel başkanımızı başkan yapıp tekrar parlamenter rejime geçmiş olacağız. AKP’den kurtulmanın çaresi tüm kişisel hırslardan kurtulmaktır. Parti içi kavgaları bir kenara bırakalım” dedi. Mertoğlu iki adaya da başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi