31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde 11’i büyükşehir olmak üzere 250’yi aşkın belediyede yönetimi kazanan CHP’nin, bazı belediyelerinde son dönem yaşanan usulsüz atamalar tepki çekti. Kulislerden yansıyan bilgilere göre, liyakat ilkesini ihlal eden başkanlara yönelik yaptırımlar kapıda. Bazı belediye başkanlarının fevri davranışlarına ilişkin CHP il ve ilçe örgütlerinden de Genel Merkez’e şikayetlerin dillendirildiği konuşuluyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise usulsüz atama yaptığı iddia edilen belediye başkanlarını tek tek arayıp, atamaları iptal ettirdiği belirtiliyor.

"GEREKLİ UYARILARI YAPIYORUZ"

BirGün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz’ın haberine göre, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bazen hatalar oluyor ama biz buna asla izin veremeyiz. Bu anlamda gerekenleri yapıyoruz” dedi. Bundan sonra benzer olaylar yaşanmaması için özel çalışma yapacaklarını vurgulayan Torun, “Olayları tek tek değerlendiriyoruz. Bundan sonra böyle olaylar yaşanmaması için hem Genel Başkanımız gerekli uyarıları yaptı hem biz yaptık. Buna rağmen aynı olaylar devam ederse gerekli işlemler yerine getirilir” diye konuştu.“Yeni göreve gelen arkadaşlarımız var. İçinde bulunduğu durumdan dolayı böyle bir hatalı değerlendirme yapmış olan arkadaşlar var” diyen Torun, “Ama biz her zaman liyakatı öne çıkararak genel başkanımızın verdiği talimatlar çerçevesinde eş, dost ve akraba görevlendirilmeyecek. Bununla ilgili en son Seyhan ve Safranbolu belediyeleri ile ilgili olarak gerekli açıklamayı yaptık ve gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

"BEYAZDA LEKE GÖRÜNÜR"

“Beyazda leke gözüküyor fakat siyahta hiç belli olmuyor” diyen Torun son olarak şunları ifade etti: “Bugün devletin tepesinde damat hazineden sorumlu hazinenin başında. AKP’li kadrolara bakıldığında eş, dost o kadar yoğun durumda ki inanılmaz ama bizdeki olay az da olsa haliyle dikkat çekiyor. Buna da asla izin vermeyiz çünkü doğru bulmuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi