İZ GAZETE - 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Seferihisar’da gerçekleştirecekleri kamp Seferihisar Kaymakamlığı tarafından yasaklanan Özgürlükçü Gençlik Derneği üyeleri kamp programını Kültürpark’ta gerçekleştirmişti.

Özgürlükçü Gençlik Derneği sürece ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında gerçekleştirilmesi planlanan ‘Gençlik Kampı’nın’ Kaymakamlık tarafından 2 gün öncesinde keyfi bir biçimde yasaklandığı hatırlatıldı. Açıklamada “Kamp yapacağımız tesis, dayanışma için görüştüğümüz belediye ve kamu kuruluşları, polis veya jandarma olduğunu belirten kişilerce tehdit edildi. Tarafımıza herhangi bir yasal bildirim gelmediği için tehdit yoluna giden bu kişilerin kim olduğunu bilmiyoruz. Yaptığımız görüşmeler ve kamuoyu baskısı ile kaymakamlık, Seferihisar Belediyesi ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk aldığı takdirde kampımızı yapmamızın önünde herhangi bir engel olmadığı bilgisini verdi. Ancak Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu her iki belediye başkanlığı bizlere destek olmayı net bir tutumla reddetti” denildi.

‘YASAKLARI TANIMADIK’

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Sendikalar, Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, İzmir Barosu ve belediyeler ile yaptığımız görüşmeler sonucu dost kurumlar bizlere destek olmaya çalışsa da kampımız için yer problemimizi çözememiş olduk. Özgürlük bayrağımız denizin mavisiyle buluştu. Uzun bir bekleyişe rağmen, kamp için İzmir’e gelen üniversiteli ve liseli tüm arkadaşlarımız süreç boyunca dirençlerini korudular, halay çekip, türküler söylediler. Bizler kamp yerimiz olmasa dahi, gençliğin dinamizmi ve yaratıcı yöntemlerimiz ile kampımızın engellenemeyeceğini gösterdik. Kamusal alanları, parkları konser alanına çevirdik. Programımız içinde yer alan panel ve söyleşileri gerçekleştirdik. Yasakları tanımadık, özgürlük arayışımızı denizin mavisiyle buluşturduk”

‘GENÇLİĞİN NEŞESİNDEN KİM KORKAR? KARANLIK ZİHNİYETLER KORKAR’

‘Özgürlükçü Gençlik Dernekleri özgürlük serüvenine kararlılıkla devam edecek’ denilen açıklamada “ÖGD olarak özgürleşme yolundaki kararlılığımızın artık kimse tarafından dikkate alınmayan uydurma iddialarla kırılacağını sananlar yanılıyorlar. Gençliğin neşesinden kim korkar? Karanlık zihniyetler korkar” ifadesine yer verildi.

Açıklama şu şekilde sonlandırıldı:

“Topluma ve biz gençlere yıkım, sömürü ve talandan başka bir şeyi reva görmeyenler korkar. Bizlere işsizlik, yoksulluk ve nefreti reva görenler korkar. Biz onlardan korkmadığımızı, kampımızı gerçekleştireceğimizi söyledik. Dostlarımızın ve yoldaşlarımızın inançlı, dirençli duruşuyla söylediğimizi yaptık. Faşist uygulamalara ve baskılara karşı dayanışmayı büyütme görevini unutmayan, yanımızda olan dost kurumlara, sendikalara, belediye çalışanlarına ve milletvekillerine dayanışmaları için teşekkür ediyoruz. Mücadeleyi büyüttüğümüz, yan yana geldiğimiz sürece güçlüyüz. Kampüsleri ve sokakları özgürleştirebileceğimizi biliyoruz. Tüm üniversiteli gençleri örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Uyduruk baskı yöntemleri onların olsun, özgürlük bizim”

Editör: Haber Merkezi