Muhsin Gökkaya -  Özgürlükçü Gençlik, yurt genelinde başlattığı bir kampanya ile gençleri gelecekleri için harekete geçmeye çağırdı. Yapılan açıklamada gençlerin uzaktan eğitimle, KYK borçlarıyla ve işsizlikle geleceklerinin ellerinden alınmaya çalışıldığı belirtildi. Buna karşı her genç bireyi mücadeleye davet eden Özgürlükçü Gençlik, “Şimdi bu bozuk düzene itirazımızı mücadele ile birleştirmek, geleceğimizi ellerimize almak zorundayız. Cesaret et, geleceğine sahip çık; mücadeleye katıl!” çağrısında bulundu.

’10 GENÇTEN 4’Ü İŞSİZ’

Ayrıca açıklamada, gençlerin başlıca sorunları olan uzaktan eğitim, KYK borçları ve işsizliğe dikkat çekildi. Genç işsizlik oranlarının resmi verilerin iki katı olduğunu iddia eden Özgürlükçü Gençlik, “Pandemiden önce yüzde 30’ları bulan genç işsizlik pandemiyle birlikte yüzde 40’lara kadar ulaştı. Bugün istihdam içerisinde yer alan gençlerin yüzde 77’si ise güvencesiz bir şekilde yevmiyeli çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘300 BİN GENÇ İCRALIK’

Öte yandan, iktidara yakın şirketlerin vergi borçalırının silinip aldığı krediler hibe edilirken, gençlerin KYK borçları nedeniyle icraya verilmesine de tepki gösterildi. 300 bin üniversitelinin KYK borcundan dolayı icraya verildiğini belirten Özgülükçü Gençlik, “Biz gençlere güvencesiz, borçlarla dolu bir gelecek dayatılıyor. Diplomalarımız kağıt parçası olmaktan öteye gidemiyor. Geleceğimizi çalanlara bir kez daha söylüyoruz: KYK borcumuzu ödemiyoruz” dedi.

ÖZGÜRLÜKÇÜ GENÇLİK NE YAPAR?

2006 yılında kurulan Özgürlükçü Gençlik Dernekleri, üniversitelerin dayanışma içerisinde mücadele ettiği bir gençlik oluşumu.  Liselilerin, genç kadınların, LGBT bireylerin, sistem karşısında ezilenlen gençliğin sorunlarına karşı eylemsellik gösteren Özgürlükçü Gençlik, özellikle parasız ve bağımsız bir üiversite eğitimi için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi