Cumhuriyet Halk Partisi Konak Gençlik Kolları'nın yeni nesil medya girişim hareketi Genç Konak ilk canlı yayınını Objektif Rock Grubu solisti Vecdi Yücalan ile gerçekleştirdi.

Yayına pandemi döneminin müzik sektörüne yaşattığı sıkıntıları anlatarak başlayan Yücalan, çoğu müzisyen arkadaşının başka işlerde çalışmak zorunda kalışına vurgu yaptı.  Bu konuya esprili bir şekilde yaklaşan Yücalan  "Neden kilo aldınız gibi sorular geliyor, ekmekten diyorum, para yok ekmek yiyoruz" dedi. 

TÜRKİYE'DE MÜZİK ÜVEY EVLAT

Ülkedeki müzisyenlerin uzun bir süredir sefalet yaşadığını söyleyen Yücalan, bu durumun pandemi dönemiyle 15 ay evine ekmek götüremeyenlere, intihar edenlere evrildiğini ekleyerek müziğin bir sanat dalı olarak görülmediğini belirtti.

MARMARA ÖLDÜ

Canlı yayın sunucusu Berker Dinç'in müsilaj sorusuna "Size iyi bir dünya bırakamadık çocuklar, yıllardır İzmir körfezine, Marmara' ya akıttıkları sanayi atıkları, kanalizasyon atıkları, geri dönüşüme ayrılan paranın başka yerlere kullanılması sonucu 90'lardan itibaren köpüren deniz en sonunda öldü ne yazık ki" diye cevap verdi.

Dinç'in "Cumhuriyet Halk Partisi Konak Gençlik Kolları olarak biz de Kazdağları Su ve Vicdan Nöbeti'ne katıldık" söylemine, bütün şarkılarını gençlik ve gençliğe talan edilmemiş bir doğa bırakmak için yaptığını söyleyen Yücalan müziğin hiç susmayacağını, kesilen her ağacın sesi olmaya devam edeceğini ifade etti.

İZMİR'DE GÖRÜŞMEK ÜZERE

Canlı yayına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu, Objektif'i İzmir'de ağırlamak istediğini, yüz yüze etkinliklerde hep beraber buluşmayı dilediğini söyledi. Genç Konak ekibini bir araya getiren Armağan Uslu'ya ve özverili bir şekilde sosyal medya çalışmalarına devam eden ekibe teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi