Seferihisar ilçesinin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyleyen Ramazan Çakır ,’İsmail Yetişkin'i tanırım. O da çok değerli bir insandır. Hayırlı iyi işler için ona destek vereceğimi yanlış işlerinde de eleştireceğimi söyledim’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar ilçe kongresini değerlendirir misiniz?

İlçemizin birlik beraberliği için bugün CHP’nin ilçe kongresi vardı. Bizde davetli olarak kongreye katıldık. Kendilerine başarılar dileriz.

Millet İttifakı yerel seçimde çok büyük bir oy aldı ve uzun yıllardır AKP’nin iktidar olduğu yerelde millet ittifakı da çok büyük şehirleri aldı. Önümüzde genel bir seçim var. Tabi Saadet Partisi dolaylı sürece katılmıştı,Millet İttifakı’nın içerisinde yoktu ama dolaylı bir şekilde destekliyordu. Siz yerel seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu başarıda halkın öne sıkışmışlığı var. Bu yerel seçimler bir patlama anı. Çünkü iktidarda 19 yıldır halkın sıkıntısı oldu ve bu seçime de yansıdı. Biz yerel seçimlerde ittifak değildik saadet partisi olarak tek başımızaydık. Ama bu değişimden, bu ittifak konusundan memnunum. Bir saadet partisi olarak, Türkiye’nin eski partisi olarak %10 barajına her zaman takıldığımız için bir başarı sağlayamadık ama bu ittifak sayesinde şu an da mecliste iki tane milletvekilimiz var.

MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARDIK

AK Parti milli görüşten ayrıldı biliyorsunuz. Genel başkanın da belirttiği gibi aslında milli görüşle hiç alakası olmayan düşünceler ve bir politika izleniyor AKP’de. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ak Parti kurulduğu dönemde 2001 yılında Sayın Bülent Arınç demişti; biz milli görüş gömleğini çıkardık. Ben o günden sonra o gömleği çıkardığınız zaman insan çıplak kalır. Üzerlerine ne giyerlerse giysinler o artık çıkardığı gömleğin yerini tutmaz. Milli görüşten ayrıldıktan sonra artık siyonizmin siyaseti üzerine siyaset yapmaya başladılar. Çünkü milli görüşte yerel üretime dayalı bir siyaset vardır, adalet ve liyakat vardır. Adlarının Adalet olmasına rağmen adalet ortadan kalktı. Ben emekli polis olarak adaleti de iyi bilirim. Şuan da halka sormuş olsanız o zamanlar 2002’den önce adalete güven %60 vardı, şimdi %20 anca.

Şöyle bir durum var. Yerel seçimlerde Seferihisar’da iki tane belediye başkanı kazandı yani Cumhuriyet Halk Partisi hem Seferihisar’ı hem de Seferihisar’dan çıkan Tunç Soyer, şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı. Seferihisarlı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu Seferihisar için güzel bir şey. Çünkü şöyle bir şey var, seçimler bittiği zaman aslında yerel yönetimlerde siyaset değil. Ben Tunç Soyer’i yakından tanırım. Tunç Soyer, seçim bittiği zaman partinin özetini çıkaran biri. Her partiye de kapısı açıktır. Kendisiyle geçenlerde görüştük. Ben burada siyasi parti ilçe başkanı olduğum kadar bir de Seferihisar Afyonkarahisarlılar derneğinin kurucu başkanıyım ve 8 yılda dernek başkanlığı yaptığım için kendiyle ve siyasetçilerle aram iyidir, Tunç Soyer ile de aram iyidir. Tabi ki bu Seferihisar için nimettir aslında ama bunu iyi değerlendirmek lazım. Çünkü ben tamam Saadet Partisi ilçe başkanıyım ama Seferihisar da yaşıyorsam, Seferihisarlıysam, Seferihisar’daki eksiklikleri kendisine aktarmakla görevliyim ve bunu da aktardım. İsmail Yetişkini de 20 yıldır tanırım. O da çok değerli bir insandır. Ona da başarılar dilerim. Kendisine de söyledim, hayırlı iyi işler için ona destek vereceğimi yanlış işlerinde de eleştireceğimi, engel olmaya çalışacağımı söyledim. Bu konu ile ilgili kendisiyle de birkaç defa görüştük. Eksiklerini ilettim, doğrularında da kendisine destek verdim.

Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun yeni kurduğu partiler var. Ahmet Davutoğlu açıkladı, Gelecek Partisi diye. Bu partiler hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Röportajımızın başına dönersek bunların dediniz ya milli görüş diye, demek ki milli görüşten bunlardan bir eser kalsaydı rahmetli Erbakan hocamızın da sözüdür, ‘Gelecek Saadet Partisi’ne gelecek’ demişti. Gelirdi Saadet Partisinde siyaset yapardı. Diğer egolarından temizlenmiş, arınmış olarak. Vatana millete doğru siyaset yapmak istiyorsa geleceğe bakmalı. Ayrı bir parti kurmak ne demek, biraz daha küçülmek biraz daha bölünmek demek. Çünkü bu partiler kurulmamış olsa Ak Parti iktidarından memnun olmayan, bunların artık değişmesini isteyen kişilerin geleceği yer Saadet Partisi. Aslında benim şahsi görüşüm yeni kurulacak partilerin hepsi Saadet Partisine seçmenlerin gelmemesi, önlerine korunan bir bariyer gibi görüyorum. Çünkü bizden ayrılan Fatih Erbakan’da kurdu. Ne oldu? Bizden götürdüğü kişi 100 kişi. Bize zarar verdi mi? Verdi. Bence bu yeni kurulan partide yeniden refah parti. Bu siyonizmin bir milli görüşün tekrar iktidara gelmemesi için canlanmaması için onlarda bir proje. Bu benim şahsi görüşüm.

Editör: Haber Merkezi