İz Tv’de yayınlanan Tugay Can ile Gün Doğdu programının canlı yayın konuğu Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Vekili ve Siyasi İşler Başkanı Murat Atar oldu. Atar, AKP’den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun siyasette izlediği yolu, partinin İzmir’deki hedeflerini ve gündemi değerlendirdi. Atar, siyaset içerisinde ilk defa yer aldığını söyleyerek, “Siyasi parti üyeliğinde ilk defa görev alıyorum. Genel Başkanımıza güvendiğim ve inandığım için Gelecek Partisi’nde yer aldım. Parti olarak İzmir’deki yerel iktidarı ve muhalefeti değerlendirecek olursam, AKP’nin İzmir’de iyi bir siyaset yaptığını düşünmüyorum. Türkiye genelindeki başarısızlığını, muhalefette de göstermektedir. Ne yazık ki Türkiye’de ekonomi AKP’nin siyasetiyle diplerde. Vatandaşların ocağında yemeği kaynamıyor. Özellikle salgın döneminde mevcut hükümetin süreci yönetemediğini açıkça gördük. Vatandaşlarımızı sokak sokak gezerek dinlememiz lazım” açıklamasında bulundu

İZMİR’İ YÖNETMEYE TALİBİZ!

Gelecek Partisi olarak erken seçime de hazır olduklarını belirten Atar, “İzmir yıllardır CHP tarafından yönetiliyor ancak bu algıyı yıkayacağız. İnsanlardan hizmet olarak oy isteyeceğiz. Partimiz için kurulamaz dediler, ancak 1 Kasım’da kurultayımızı da gerçekleştireceğiz. İzmir’i yönetmeye talip bir partiyiz. Gelecek Partisi olarak ayrıca erken seçime de hazırız. Tek başımıza iktidar olmayı hedefliyoruz. İttifak konusunda zaman ve şartlar neyi gösterir bilmiyoruz ama genel başkanımızın takdirine kalmış. Gelecek Partisi olarak tüm partilerle bir araya geliriz. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti dışında farklı görüşleri olan partilerle bağlantımız olamaz “dedi.

‘KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

İzmir’de diğer parti temsilcileriyle temaslarının olduğunu söyleyen Atar, “İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, ilçe başkanlarına ziyarette bulunduk. MHP dışında tüm partilerle görüştük. Onlardan randevu istemiştik, heralde yoğun zamanlarına denk geldik. Bizim kapımız herkese açık, amaç burada İzmirdir “ dedi.

Editör: Haber Merkezi