Osmanlı Ocakları'ndan yapılan açıklamaya göre, basın toplantısında konuşan Osmanlı Ocakları Genel Kadir Canpolat, "Gelecek Partisi'ndeki yöneticilerin istifa etmeleri, hatta bizim şu anda görüşmüş olduğumuz DEVA'da, İYİ Parti'de arkadaşlar var. HDP'den dahi şu anda Ocak Partimize geçiş için talep var. Ocak Partisi herkesi kucaklamaktadır. Her bireyi, her neferi, Türkiye'de yaşayan etnik kimliği ne olursa olsun herkesi bu çatı altında var edecektir" dedi. "Ocak Partisi, ülkenin altının boşaltmak için kurulan partiler kurup, bu partilerle Türkiye'yi bölmek isteyenlere fırsat vermeyecektir" diyen Canpolat, "Bu kumpas partiler başkan Erdoğan'ı ve hükümeti düşürmek isteseler de 15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi'nin önünde ölümüne nöbet tutan Osmanlı Ocakları, yine ülke gündemiyle alakalı konulara canla başla dahil olmuştur" ifadelerini kullandı.

Nevzat Ekici'nin Ocak Partisi'nde görev alabileceğini söyleyen Kadir Canpolat, şöyle devam etti:

"Partimiz bugün Türkiye'yi bölmek isteyen kumpas partilerdeki arkadaşlarla bir araya gelmektedir. Bu partilere işin gerçeğini anlatmaktadır. Bugün Nevzat başkanımız sağ olsun, bu çizgide bizim duygu ve düşüncelerimizi paylaşmaktadır. Bu anlamda da Gelecek Partisi'nden istifa etmiştir. Siyasi hayatı kendisini ilgilendirir. Ocak Partisi'nde görev alabilir. Kendisine görev de verebiliriz. Bu durum kendi tercihidir."

Siyasi hayatına hangi partide devam edeceği sorulan Nevzat Ekici, "Şu an herhangi bir partiyi seçmiyorum. Gelecek Partisi'nden istifamı verdim. Hangi partiyi seçtiğimi zaman gösterecek. Allah izin verirse Ocak Partisi'nin seçmeyi düşünüyorum" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi