Gizem TABAN/İZGAZETE- Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi’nin İzmir İl Başkanı Mustafa Serhat Şener İzgazete’ye konuştu. Gelecek Partisi’nin Kurucu İzmir İl Başkanı Cem Kavur’un istifasının ardından il başkanlığı görevine atanan Şener, Kavur’un istifasıyla birlikte il yönetimi ve ardından ilçe başkanlarında oluşan istifalarla ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı. Şener, eski Milletvekili ve Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Turan’a yakınlığı nedeniyle il başkanlığı görevine atandığı iddialarına da açıklık getirdi. 11 Ekim’de gerçekleşecek olan il kongresinde aday olan Şener göreve devam etmesi halinde izleyeceği yol haritası ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer ve ilçe belediyelerinin görevde geride bıraktığı 500 günü değerlendiren Şener kentteki siyasi partilerin il başkanlarına ve İzmirlilere de çağrıda bulundu. Şener ayrıca hükümetin pandemi performansına ilişkin de konuştu. 

O İDDİALARA YANIT VERDİ
Eski Milletvekili ve Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Turan’a yakınlığı nedeniyle il başkanlığı görevine atandığına yönelik iddialara yanıt veren Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Serhat Şener, “Elalemin ağzı torba değil ki büzesiniz. Herkes bir şeyler söyleyebilir. Ben, Prof. Dr. İbrahim Turan hocamızın ekip arkadaşıyım. Onun İzmir Milletvekili olduğu dönemde ekip arkadaşıyım. Partimizin doğumhanesinde yer almış bir kişi olarak partimiz beni nerede görmek isterse ben orada olurum. Eğer ben İbrahim Hocamıza yakınsam, ona yakınlığım nedeniyle göreve geldiysem başta neden il başkanlığında Cem Kavur vardı da ben yoktum. Eğer bu kıstaslarla bir atama yapılıyorsa öncesinde niye ben olmadım! Biz görev istenmez tevdi edilir anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu bağlamdan hareketle partim beni nerede görmek isterse orada oldum. Daha önce il yönetimindeydim, şu anda da il başkanlığı görevindeyim” diye konuştu.

İSTİFALARLA İLGİLİ NE DEDİ?
Gelecek Partisi’nin Kurucu İzmir İl Başkanı Cem Kavur’un istifasıyla birlikte il yönetimi ve ardından ilçe başkanlarında oluşan istifalarla ilgili konuşan İl Başkanı Şener, “Eğer bireylere ve makamlara bağlı siyaset yaparsanız bireyler gittiği zaman o bireylere bağlı insanlar da otomatikman istifasını sunuyor ve gidiyor. Partilerin kuruluş aşamasında bu tarz teknik sıkıntılar yaşanabilir. Kişiler geçici makamlar kalıcıdır. Bizim partimizin en büyük özelliği; biz bireylere ve makamlara değil ilkelere ve prensiplere bağlı siyaset yapıyoruz” dedi. Şener, ilçe başkanlarıyla ilgili toplu istifa haberleri hakkında da, sadece Torbalı, Karabağlar ve Karaburun’da istifa söz konusudur diyerek Torbalı, Menderes, Karabağlar, Karaburun, Aliağa, Seferihisar, Çiğli ve Konak ilçe başkanlarının tümünün istifa ettiği haberlerini yalanladı. Şener bazı başkanların açıklamanın içeriğini bilmeden imza attığını bazılarının da niyetlerinin suiistimal edildiğini belirtti.

“GENEL MERKEZİN DESTEKLEDİĞİ ADAYIM”
11 Ekim’de gerçekleşecek il kongresinde kendisinin Genel Merkezin desteklediği aday olduğunu kaydeden Şener, “Genel Merkezimizin de desteklediği kişiyim ancak demokrasiyi savunuyorsak daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük daha fazla hukuk diyorsak tabi ki karşıma aday çıkabilir” dedi.

“POLEMİK DEĞİL PROJE ÜRETECEĞİZ”
Kongrede göreve devam etmesi halinde İzmir’de izleyecekleri yol haritasına ilişkin konuşan Şener, “Yol haritamız vizyonel, projelerimiz rasyonel. Bu bizim şiarımız gibi oldu. Göreve başladıktan sonra çekirdek ekibimize bir talimat geçtim; hızlıca bir komisyon oluşturduk ve Gelecek’te İzmir Çalıştayı yaptık. Komisyonumuza akademisyen ve konusunda uzman kişilerde dahil oldu. İzmir’in sorunlarını masaya yatırdık ve bu sorunlara karşı da vizyonel projelerimizi ortaya çıkardık. Bunları kongrede açıklayacağım” ifadelerini kullandı. ‘Polemik değil proje üreteceğiz’ diyen İl Başkanı Şener şunları söyledi: “Benim başkanlığım farklı olacak. Gündemi takip eden bir parti değil gündemi belirleyen bir parti olacağız. Polemik değil proje üreteceğiz. Bayatlamış kısır tartışmalara dahil olmayacağız. Ama nerede bir beyin fırtınası varsa onun baş aktörü olmak için gayret göstereceğiz. Bizim hedefimiz öncelikle İzmir’i bir emekli şehri olmaktan çıkarmak ve beyin göçü vermemesini sağlamak. Partimizin temel amacıda; ülke refahının yükselmesi, vatandaşların hayatlarını daha huzurlu ve güvenli sürdürmesini sağlamak. Bu bağlamda yapılması gereken ne varsa bununla ilgili projelerimizi halkımızın takdirine sunacağız. Biz eleştiren bir parti olmaktan ziyade eleştirdiğimiz her konunun çözümünü ortaya koyan bir partiyiz.” 

“İTTİFAKLARI DEĞİL İKTİDARI HEDEFLİYORUZ”
Gelecek Partisi’nin İzmir’deki hedefini açıklayan Şener, “Büyükşehir Belediyesi dahil 30 ilçeyi alabilmek için çalışacağız. İzmir’in 30 ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak için çalışacağız. Biz ittifakları hedefleyen değil iktidarı hedefleyen bir partiyiz. Yerelde de genelde de bu böyle…” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERİN İL BAŞKANLARINA ÇAĞRI YAPTI
Siyasi partilerin İzmir il başkanlarına çağrıda bulunan Şener, “Bütün partilere sesleniyorum; Bizim projelerimize destek versinler. Onların şu anda üretmediği, üretemediği İzmir siyasetinde farklı şeylerin konuşulduğu bir ortamda biz projelerimizi ön plana çıkaracağız. İzmir’in kazanmasını istiyorlarsa, hedefleri İzmirli hemşerilerimizin refahının artması daha iyi bir şekilde yaşamalarıysa bizim projelerimize her biri destek versin” diye konuştu. 



“SOYER’İ DEĞERLENDİRMEM İÇİN EN AZ 3 YIL GEREKİR”
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in görevde geride bıraktığı 500 günü değerlendiren Şener, “Tunç Bey’i şu anda benim değerlendirmem doğru olmaz. Tunç Bey’i değerlendirmem için en az 3 yılını o koltukta geçirmesi gerekiyor. Projelerinden benim hoşuma giden ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi… Onun dışındaki projelerini bilmiyorum. Varsa da İzmir kamuoyuna bütün olarak açıklamasını Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı olarak rica edeyim. Böyle projeleri de yoksa Tunç Bey’e seve seve destek vermeye hazırız. Bizim çok büyük projelerimiz var; başta İzmir’e Silikon Vadisi’ni kazandırmak istiyoruz” dedi. Şener ayrıca, “Kongrenin ardından Sayın Soyer’in, kentteki tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, bütün Kobilerin kapısını çalarım. Yeter ki İzmir için bir şey üretmek istesinler ya da bizim projelerimizden istifade etmek istesinler” ifadelerini kullandı.

“İLÇE BELEDİYELERİN PERFORMANSLARINI BEĞENMİYORUM”
İlçe belediyelerinden hiçbirinin performansını beğenmediğini dile getiren Şener, şöyle konuştu: “Benim için bir belediyeyi yöneten bir siyasi partinin iyi olabilmesi için oranın sorunlarını çözmüş ve oranın halkına vadettiği her şeyi sunmuş olması lazım. Böyle bir şey maalesef yok.” 

“İZMİR’İN EN BÜYÜK SORUNU BEYİN GÖÇÜ”
İzmir’in en büyük probleminin ‘beyin göçü’ olduğunu belirten Şener, “Gençlerimizin burada mezun olduktan sonra iş bulamaması, iş bulsa dahi yaptığı işin hakkını elde edememesi bu yüzden de beyin göçü yaşanması bence en büyük sorun” dedi.

İZMİRLİLERE SESLENDİ
İzmirlilere de çağrıda bulunan Şener, “Ülkemiz çok kötü günlerden geçiyor. Dolayısıyla artık masaya vurma vakti geldi. Artık ideolojik kavramlardan çıkma vakti geldi. İfade ve düşünce özgürlüğü kapsamı içerisinde düşünebilirsin ama ifade edemezsin diyen zihniyetleri yolcu etme vakti geldi. İzmirlilerin, Gelecek Partisi’ni silahların ya da kısır siyasetin yarıştığı değil de fikirlerin yarıştığı, İzmir’i ve ülkeyi daha iyi yerlere götürecek bir parti olarak görmesini istiyorum. Her İzmirlinin bir kere gelip il başkanlığını ziyaret etmesini, çayımıza ve sohbetimize katılmasını arzu ediyorum” diye konuştu. 

“CUMHURBAŞKANI MASKE DEDİ MASKESİZ ÇIKTI”
Hükümetin Mart ayından bu yana süren pandemi sürecini kötü yönettiğini belirten Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı, “İyi başlayan bir durum tamamıyla fecaat bir duruma evrildi. Bir sürü fotoğraf gösterebilirim; Sayın Cumhurbaşkanı, ‘maske’ dedi kendisi maskesiz çıktı. Sosyal mesafe dendi sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımada balık istifi yolculuğa izin verildi. Buna benzer birçok şey sayabilirim. Eğer ki yöneticiler bu şekilde davranırsa halkın bu şekilde davranmasını yadırgamamak lazım. Sürecin şeffaf yürütüldüğünü de düşünmüyorum. Bugüne kadar bu hükümet hangi konuda şeffaf oldu ki bunda şeffaf olsun!” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi