Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, İz Gazete’ye konuştu. Teşkilatlanma, saha çalışmaları ve seçim hedeflerine dair açıklamalarda bulunan Sivaslı, İzmir siyasetini de yorumladı. Kentin sorunları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevdeki 3 yılı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Sivaslı, 6’lı masa ve Cumhurbaşkanı adayı hakkında da çarpıcı mesajlar verdi.

‘İZMİR DEFANS GÖSTERMEDİ’

Teşkilatlanmadaki son durum hakkında bilgiler veren Gelecek Partisi İl Başkanı Onur Sivaslı, “Teşkilatlanma ve üye çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor, İzmir’de bu anlamda iyi gidiyoruz. İzmir bazı partilere defans gösterir ama biz o defansı yaşamadık. Partimize ciddi oranda katılım var. İzmir’de şu an 17 ilçede teşkilatlanmış durumdayız. Diğer ilçelerde de hızlıca teşkilatlanıyoruz. Şu an seçime yönelik bir teşkilatlanmamız var, bundan dolayı teşkilatlarda değişime gidiyoruz. Bunun sebebi de Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz… İnsanlar göreve geldiği zamanki haliyle aynı değil. Bu krizin siyasete de yansıması oldu. İşyeri batanlar oluyor, personel çıkartmak zorunda kaldığı için kendi işyerinde durması gerekenler oluyor. Bu yüzden siyasi göreve zaman ayıramayan arkadaşlar oluyor. Dolayısıyla görev değişimleri yapıyoruz. Ancak şu an seçim olsa İzmir Teşkilatı olarak hazırız” diye konuştu.

‘HER ŞEY RAYINA OTURDU’

Gelecek Partisi İzmir Teşkilatı kurulduğundan bu yana beşinci il başkanı olan Sivaslı, kısa sürelerde il başkanlığında yaşanan değişimin gerekçelerini ise şöyle anlattı: “Şu an her şey rayına oturdu diyebiliriz. Zaten yeni kurulan siyasi partilerde bu tür değişimler yaşanabiliyor. Cem Kavur, kurucu il başkanımızdı, vazifesini tamamladı, sonrasında kongremize kısa bir süre vardı, teşkilatı kongre sürecine götürmek için Serhat Şener geldi, kongrede Cüneyt İşçilik göreve geldi. Daha sonra kendisi istifa etti ve benden önceki il başkanımız Hakan Yazar geldi. O da daha sonra genel merkezde görevlendirme aldı. Değişimler bu şekilde oldu, süreç böyle işledi. ‘Beş tane il başkanı değişti’ diye eleştiriliyor belki ama işin aslı farklı… Sonuçta, partinin kurulduğu bir süreç var, görevlendirmeler var, kongre süreçleri var. ‘Beş il başkanı da partiyi terk etti’ diye bir şey olmadı.”

‘BİLGE LİDERLER DÖNEMİ’

İzmirlilerin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve partiye yaklaşımı hakkında açıklamalarda bulunan Sivaslı, “Genel Başkanımıza ve partimize İzmirlinin bir defansı yok. İzmirli, ülkenin kurucu felsefesini önemser; Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini benimser. Bizim liderimizin ve partimizin bu değerlerle ilgili bugüne kadar hiçbir çatışması olmadı. AK Parti’de görev yaparken de hiçbir zaman bu değerlerle ilgili sert bir beyanatı olmadı. Bunlar hepimizin ortak değeri… Dünyada bir rüzgar vardı, ‘karizmatik liderler’ dönemi vardı, Tayyip Erdoğan da bu dönemde geldi. Ancak dünyada artık ters bir rüzgar esiyor; bilge liderler dönemi başladı. Çünkü dünya büyük bir kriz atlattı, artık bilge liderler istiyor. Ahmet Davutoğlu da bu profile uyuyor Türkiye de bu rüzgardan etkilendi. İzmirli de baktığımızda; entelektüel, sakin, ülkenin değerleriyle uyumlu, şov yapmayıp görevini yapacak insanlar arıyor. Ahmet Davutoğlu da görevini yapan, entelektüel ve hiçbir zaman adı yolsuzlukla anılmamış bir lider... Artık Türkiye bu liderleri özledi. Dolayısıyla sahadayken, genel başkanımıza sempati görüyoruz, partimize yönelik bir teveccüh var.”

‘AK PARTİ’DEN YÖNELİM VAR’

Gelecek Partisi’ne AKP’den ciddi bir yönelim olduğunu vurgulayan Sivaslı, genel seçime dair oy hedeflerini de açıkladı. Sivaslı, şunları söyledi: “Biz AK Parti’den kopsak da AK Parti’nin devamı olan bir siyasi parti değiliz. Ancak Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’de başbakanlık ve genel başkanlık görevlerinde bulunmasından dolayı AK Parti’nin tabanı Gelecek Partisi’ne yöneldi. ‘İzmir’de ne kadar oy alacaksınız?’ derseniz Davutoğlu daha önce İzmir’de 1 milyona yakın oy aldı, biz bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Çünkü AK Parti’den kopan kitle başka bir partiye gitmiyor, Gelecek Partisi’ne geliyor. Bu seçimde AK Parti’nin kendi tabanı AK Parti’ye oy atmayacak ama bunu şu an gizliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonucunda parti ve hükümet birleşti, vatandaş ürküyor. Çünkü bir baskı var. Bunu sahada görüyoruz.”

CHP’YE ‘GÜÇ ZEHİRLENMESİ’ ÇIKIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi’nin (SP) oluşturduğu 6’lı masanın İzmir’deki yansımalarına dair değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Sivaslı, “İl başkanları ile diyaloğumuz iyi… Ancak CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile bir diyalog sağlayamadık. Türkiye’de 6’lı masa toplandı ama İzmir’de toplanamadı. Biz diğer il başkanları olarak bunun adımını CHP’den bekledik. Diğer illerde de genelde öyle oldu, Büyükşehir hangi partideyse onlar ev sahipliği yaptı. Ama CHP’nin bugüne kadar böyle bir niyeti olmadı İzmir’de… Altılı masa İzmir’de bir güç birliği oluşturdu diyemeyiz. İlerleyen süreçte belki toplanırız. Biz 6’lı masanın toplanması ile ilgili talebimizi birçok defa dile getirdik ama CHP buna pek yaklaşmadı, biraz soğuk kaldı. İzmir özelinde söylüyorum; CHP’nin biraz güç zehirlenmesinden çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

‘DENİZ BEY TELEFONLARA BAKMIYOR’

CHP’li belediyelerle bir problem yaşayıp yaşamadıklarına dair soruyu yanıtlayan Sivaslı, “Bizim zaten belediyelerden en fazla salon taleplerimiz oluyor. Bu da tüm siyasi partilerin talep ettiği bir şey… Ancak salon konusunda bazı belediyelerle sorun yaşadığımız şeyler oldu, bize salon vermek anlamında isteksiz davrandıkları oldu. Hatta CHP İl Başkanı Deniz Yücel’i bu sorunu çözmek için aradım ama kendisi telefonlara bakmayan bir il başkanı olduğu için bu konularda da geri dönüş yapmadı. Biz de bu sorunları kişisel olarak belediye başkanları ile görüşüp çözdük.”

‘DOĞRU İŞLERİ DESTEKLİYORUZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevdeki 3 yılına dair değerlendirmelerde bulunan Sivaslı, “Tunç Bey nazik, siyasi nezaketi olan bir insan… Diyalog anlamında bir problem yaşamadık. Büyükşehir’in güzel yaptığı işler var, eleştirdiklerimiz var. Mesela kentsel dönüşümde kooperatifçilik modelini destekliyoruz, çünkü rantı müteahhide değil vatandaşa veriyor. Tarımla ilgili ortaya koyduğu ‘Başka bir Tarım Mümkün’ modelini de başarılı buluyoruz. Hatta bu modeldeki mobil uygulama çalışmasını genel merkezimize ilettik, Türkiye çapında da uygulanacak bir proje… Doğru işleri destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONUT VE ALTYAPI SORUNU’

İzmir’in en büyük sorunlarının konut ve altyapı olduğunu belirten Sivaslı, “Büyükşehir’den beklentimiz konut için arsa yaratması. Çünkü İzmir’de ciddi bir konut krizi var, fiyatlar uçtu. Konut sorunu böyle giderse Menderes Ovası’na dayanacak. Menderes Ovası en önemli tarım merkezlerinden biri… O yüzden İzmir’i içeriye doğru büyütmek lazım, bu anlamda da Konak ve Karabağlar çok müsait…. Konak ve Karabağlar’ın imar sorunu çözülürse konutların tarım arazilerine doğru ilerlemesini engelleriz. Altyapı sorunu ise yıllar önceye dayanıyor. Uzun süredir bu alanda hatalar yapılmış. Bu konuda çalışmaların yoğunlaştırılması lazım. 150 yıllık belediyesi olan bir şehrin bu kadar altyapı sorunu olmaması lazım. İzmir’in altyapı sorunu bir an önce çözülmek zorunda…” diye konuştu.

‘BENİM ADAYIM DAVUTOĞLU’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olacağına dair söylemler hakkında konuşan Sivaslı, “Benim il başkanı olarak, Cumhurbaşkanı adayım tabi ki Ahmet Davutoğlu’dur. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı görevini yapacak en iyi ismin Ahmet Davutoğlu olduğuna inanıyoruz. Zaten 6’lı masaya baktığımızda en büyük birikim onda… Başarılı bir şekilde başbakanlık ve bakanlık görevlerinde bulundu. Dürüst bir insan, üstünde leke yok. Bu başarısı ve geçmişinin Ahmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığına taşıyacağına inanıyoruz. Altılı masa ne karar verir bilemiyoruz ama bizim adayımız Ahmet Davutoğlu” dedi.

‘KADROLARIMIZA GÜVENİYORUZ’

‘İzmirli Gelecek Partisi’ne neden oy versin?’ sorusuna yanıt veren Sivaslı, “Türkiye şu an bir travma yaşıyor. İnsanlar krizden boğuldu, siyasi çekişmelerden boğuldu. Türkiye’de 7’den 70’e herkes depresyonda… İzmir’de de bu var. İnsanlar artık çıkışı yolu arıyor. Biz Gelecek Partisi olarak kadrolarımıza güveniyoruz. Türkiye’nin en iyi ekonomik kadroları bizim partimizde… Ahmet Davutoğlu’ndan gelen bir devlet yönetme tecrübemiz var. O tecrübeye baktığımızda da Türkiye’nin ekonomisi iyi gidiyordu, Avrupa Birliği ile tam bir entegrasyon vardı. AK Parti Ahmet Davutoğlu varken başka bir noktadaydı, Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında özgürlükleri konuşuyordu, yolsuzlukla mücadeleyi konuşuyordu. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde vatandaş halinden memnundu. Vatandaş tekrar o günleri arıyor. Parti olarak yarın iktidara geldiğimizde ne yapacağız diye düşünmeyeceğiz, bütün hazırlıklarımız tamam” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi