TUGAY CAN / İZ GAZETE - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’in Yeşil Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde alevi bir ailenin evinin duvarına ayrımcı ve nefret içerikli yazı yazılması ve konunun gündeme gelmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ayrıca Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri de bulundu.

Gaziemir Belediyesi’nde gerçekleşen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gazimir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu tip bir olayın ilçemizin ismiyle yan yana anılmasından dolayı büyük üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

‘İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ’

Yeşil Mahallesi’nin kendisinin de doğup büyüdüğü mahalle olduğunu dile getirerek Alevi vatandaşlara ilişkin ayrımcı ve nefret içeren ifadeler sebebiyle geçmişte büyük bir bedel ödendiğini söyledi.

Gaziemir ilçesinin kurulmasından bu yana Balkanlar’dan ve Anadolu’nun birçok yerinden göç aldığını ve bu sebeple birçok kültürü sentezlediğini kaydeden Arda yaşanan olay sebebiyle sadece kendisinin değil bütün Gaziemirlilerin üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Arda, “Biz, Gaziemirliler olarak bu olayı içimize sindiremiyoruz. Alevi yurttaşlarımızın evinin duvarına nefret ve hedef gösterme amacıyla yazılan bu çirkin ifadeleri yazanların bir an önce bulunması için dün, kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürümüz ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu olayın aydınlığa kavuşturulması için işbirliği halinde tüm kurumlar ve devlet yetkilileri teyakkuza geçmiş durumda. Tek vücut olarak bu provokatif eylemin faillerinin bulunması için çalışıyoruz. Bu tip çirkin olayların tekrar yaşanmaması için bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Bu tip eylemlere karşı net bir tavır takındıklarının altını çizen Arda, “Bu olaydan dolayı rencide olan Alevi yurttaşlarımızın bir kez daha yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Ne belediye başkanı olarak ben ne de Gaziemir halkı, sinir uçlarına dokunan çirkin, kabul edilemez eylemlere izin vermez, vermeyecektir de” diye konuştu.

Çirkin saldırının hedefi olan ailenin Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı’na ilişkin açıklamaları hakkında da konuşan Arda, “ Ailenin, yaşadığı olayın şokuyla yaptığı açıklamayı da kabul etmemiz mümkün değil” dedi. Fakat hepimizin bu tip açıklamalarda bulunurken ya da yayınlarımızda yer verirken çok dikkatli olması gerekiyor. Sizlerden ricam, bu tip suçlamalara yayınlarınızda yer vermeden önce bir değil bin kere düşünmeniz. Bu tip infiale neden olabilecek konularla ilgili tek taraflı açıklamalarda bulunmak büyük sorumsuzluktur. Toplum olarak bu tip suçlama ve iddialara çok dikkat etmeliyiz. Gerçekle bağı olmayan iddiaları gerçekmiş gibi yayınlamak hedef göstermek anlamına gelir ki, bu bizi toplum olarak sadece ayrıştırmaya yarar" şeklinde konuştu.

Arda şöyle konuştu:

“Şundan eminim ki, hele hele bu manevi duyguların siyasi malzeme olarak kullanılması tüm alevi yurttaşlarımızı derinden üzüyordur. Biz, vatandaşlarımızla kol kola, yürek yüreğiyiz. Konunun en kısa sürede çözülmesi için emniyet güçlerimize gereken tüm yardımı yapmaya devam edeceğiz”

Öte yandan Arda, sorulan bir soru üzerine söz konusu evin kaçak yapı olduğunu söyledi.

‘VALİ’NİN AÇIKLAMASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın ‘konu mezhepsel değil, asayiş’ açıklaması hakkında ise “Konunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Bu yüzden sadece İl Emniyet değil, MİT’in de devreye girdiğini biliyorum. Konu derinlemesine araştırılıyor. Ancak konu netleştikten sonra bu konu açıklığa kavuşacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi