Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile CHP Gaziemir İlçe Örgütü arasında uyumsuzluk olduğuna dair haberler uzun süredir basına yansırken İlçe Danışma Kurulu toplantısının basına kapalı kısmına Başkan Arda’nın sözleri damga vurdu. Toplantıda gergin anlar yaşandı.

‘ÖRGÜT BANA SAHİP ÇIKMIYOR’

Toplantının basına kapalı kısmında konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın, ‘örgüt bana sahip çıkmıyor’ mesajı verdiği öğrenildi. Arda’nın, “Ben sokaklardayım, başkanlığı bırakmaya niyetim yok. Ama örgütümüz bana sahip çıkmıyor. Eylem yapıyorum, gelip destek olmuyorsunuz” minvalinde konuştuğu aktarıldı.

‘YARGILANDIM, DESTEK OLMADINIZ’

Başkan Arda’nın ayrıca, ‘55 bin liralık börek alındı dendi, yalan! Bunu yalanladım da. Ancak bir tane ilçe yöneticisi, bir tane meclis üyesi arkamda durup yalanlamadı. Mahkemede yargılandım, biriniz gelip de destek olmadı’ şeklinde sitem ettiği belirtildi. Bunun ardından İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün benzer bir davadan bende yargılandım, siz neden beni aramadınız?’ dediği aktarıldı.

‘BELEDİYE BAŞKANI KAÇ ETKİNLİĞİMİZE GELDİ?’

Bunun üzerine İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da söz alarak, ‘Belediye başkanı kaç kere ilçe başkanlığına geldi, ilçe etkinliklerine katıldı, sorun! Gelmiyor, katılmıyor. Meclis üyeleri ile olan anlaşmazlığı kimse bana bağlamasın, ben bir tane bile meclis üyesi yazdırmadım. Ben örgütün başkanıyım, muhatabım belediye başkanıdır. Bir sorun, bir davet söz konusuysa belediye başkanı bana kendi söylemeli. Biz örgüt olarak üstümüze düşen görevleri yapıyoruz’ minvalinde yanıt verdiği öğrenildi.

İŞTEN ÇIKARMA KRİZİ

Toplantıda, İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün geçtiğimiz aylarda Gaziemir Belediyesi’ndeki işine son verilmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili Başkan Arda’nın, ‘Daha önce de söylemiştim; belediyede benim emrim altında çalışacak ama il başkanlığında benim üstüm olacak. Ben böyle bir şey istemiyorum demiştim. Elbette çıkarırım’ şeklinde konuştuğu aktarıldı. Bunun üzerine Yasin Ergül’ün, ‘Beni işten çıkarabilirsiniz saygı duyarım ancak sizin bir belediye başkanı olarak ilçenizden bir il yönetici olmasına sevinmeniz gerekmez mi? Bunu anlayamıyorum’ minvalinde yanıt verdiği öğrenildi. Köksal Yıldırım’ın ise tartışma sırasında söz alarak, Başkan Arda’ya yönelik, ‘Kaç kere bu konuyu çözüme kavuşturmak için sizinle konuştum, il başkanımızla görüşelim dedim’ yönünde ifadeler kullandığı belirtildi.

‘KISIR ÇEKİŞMELERDEN SIYRILALIM’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ise, “Danışma kurullarının amacı, belediye başkanlarının hesap sorması, hesap vermesi ya da örgütü dizayn etmesi değildir. Bazı toplantılarda böyle oluyor, belediye başkanları örgütü dizayn ediyor. Biz bu toplantıdan bir rapor çıkaracağız, çalışmaların nasıl gittiğini puanlayacağız. 2023’te iktidar olacağız, kendi içimizdeki kısır çekişmelerden sıyrılıp birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

‘BİRLEŞİRSEK İKTİDAR OLURUZ’

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun da birlik ve beraberlik mesajı verdiği, ‘Enerjimizi birbirimize harcamayalım. Birleşirsek iktidar oluruz’ dediği belirtildi.

TARTIŞMA SONRASINDA TOPLANTIYI TERK ETTİ

Toplantının bitmesine yakın söz alan Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’nun tartışmalı komisyon seçimlerini gündeme getirdiği öğrenildi. Derinsu’nun, ilçe örgütüne yönelik, ‘Ben hayatım boyunca hiç yalan söylemedim, o seçimlerde bizi yalnız bıraktınız. Bize sahip çıkmıyorsunuz’ dediği aktarıldı. Bu esnada salonda yoğun bir tartışma yaşandığı, bunun üzerine Başkan Halil Arda’nın toplantıyı terk ettiği öğrenildi. Arda’nın ardından Derinsu’nun da toplantıyı terk ettiği kaydedildi

Editör: Haber Merkezi