TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz’ün adaylık açıklamasına mevcut Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Saadettin Coşkuner, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkan Baran Gezmiş Yıldırım, İyi Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç ve Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy katıldı.

Öte yandan programa Foça aday adaylarının tamamına yakını katılırken, İyi Parti Foça teşkilatının da katılması gözlerden kaçmadı.

'KENDİNİ FOÇA’YA ADAMIŞ OLAN…’

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, uzun bir parti yarışının içinden çıktıklarını belirterek, ” 11 tane birbirinden kıymetli aday adayımızın yarıştığı bir seçim süreci oldu. Şu anda aday adaylarımızın hemen hemen hepsi burada bizimle. Gelemeyenler ise sağlık sorunu nedeniyle burada değil.” dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

“Foça Belediye Başkan adayı Fatih Gürbüz’ün tek aşkı Foça’ya hizmet etmek. Kendini Foça’ya adamış olan, bugüne kadar olan Belediye Başkanlarımızın üzerine nasıl koyabilirim derdinde. CHP’liler tek ses, tek yumruk olmalı.”

Foça İyi Parti İlçe Başkanı Yasemin Görgeç ise Cumhur İttifakının karşısında Millet İttifakı olarak Foça’da Fatih Gürbüz’ü destekleyeceklerini söyledi.

‘CHP’DE DEMOKRASİ BİTMEZ’

Foça’da üç dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Gökhan Demirağ ise Foça adayı Gürbüz’ü tebrik ederken, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi bitmez.” dedi.

Foçalılara Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet yolunda ilerleyeceklerinin sözünü veren Demirağ, Foça’da yedinci dönem bayrağı göndere çekmeye hazır misiniz?” diye konuştu. Demirağ ayrıca görev yaptığı süre içerisinde görev alan Genel Başkanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve muhtarlara teşekkürlerini iletti.

‘ORTAK AKLIN HAKİM OLDUĞU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI…’

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Foça Belediye Başkan adayı olan Fatih Gürbüz ise konuşmasına mevcut başkan Gökhan Demirağ’a teşekkür ederek başladı. Demirağ’dan çok şey öğrendiğini kaydeden Gürbüz, “Kendisinin her zaman yanındayız. Değerli başkanın üstümde çok emeği vardır. Hakkını helal etsin.” diye konuştu.

Foça’ya hizmet edecek olduğu için heyecanlı olduğunu aktaran Gürbüz, “Sosyal demokrat, halkçı, katılımcı ve ortak aklın hakim olduğu bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Martın sonunda Foça’da, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı göndere çekilmiş olacak. Örgütümüz ile birlikte aslanlar gibi buradayız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi