Heyet önseçimin ilçede bir gelenek olduğunu vurgulayarak 30 yıldan beri süregelen usülün devamının gerekli olduğuna dikkat çekti.

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’la birlikte CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e taleplerini ileten heyette Ali İlcan, Sebahattin Karaca, Nihat Dirim, Suat Yılmaz, Vedat Aksoy, Şener Erol, Cengiz Uysal, Orhan Bora ve Ercan Yüksektepe yer aldı.

İlçede partililerin istek ve taleplerinin alındığı toplantılarda eğilim yoklamasının mutlaka yapılması yönünde bir görüş belirdiğini, aday adaylarının büyük çoğunluğunun da böyle bir yöntemin daha sağlıklı olacağına inandığını belirten Baran Gezmiş Yıldırım talebin genel merkeze iletileceği yanıtını aldıklarını söyledi. Yıldırım; “CHP Foça İlçe Örgütü 1989 yılından beri her seçim öncesi önseçim veya eğilim yoklaması yapmıştır. Bu ilçe örgütünün geleneğidir. Adayların belirleneceği günlere yaklaşıyoruz. Daha öncede yazılı ve sözlü olarak aktardığımız eğilim yoklaması yapılması ve adayın geleneğimize uygun olarak belirlenmesi talebimizi partimizin bölgedeki eski belediye başkanları ve eski ilçe başkanlarımızla İl Başkanımız Deniz Yücel’e ilettik. Talebimiz ivedilikle Genel Merkez’e aktarılacak. Umuyoruz Genel Merkez’in de oluruyla gelenekselleşen aday belirleme yöntemimizle belediye başkan adayımızı belirleyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi