Doğma büyüme Foçalı olduğunu, çok erken yaşta ticaret hayatına atıldığını ifade eden Gürbüz, neden belediye başkan aday adayı olduğunu şu sözlerle açıkladı: İlçemin tüm sokaklarında ayak izlerim vardır.Sorunlarını da biliyorum çözümlerini de biliyorum sorunların çözüm mekanizması siyaset kurumudur Foça halkına sorumluluğum gereği sorunları çözmek için Foça belediye başkanlığına adaylığımı koydum.”

“Foça deyince aklıma köklü bir tarih masmavi bir deniz tertemiz bir hava iç içe yaşanan bir hayat tarihi dokusu ve insanları geliyor” diyen Gürbüz, ilçe için katılımcı belediye modeli ortaya koyuyor. Gürbüz modeli şöyle anlattı: “ 22 yy. yönetim felsefesi 3 ana temel üzerine oluşturulmuştur. Nedir bunlar; şeffaflık, verimlilik, katılımcılık... Bizim burada özellikle vurguladığımız katılımcı belediyecilik, aktif yurttaşlığı geliştirmek, yerel temsilin ve katılımın sağlanması yerel kimliğin oluşması yani Foça ilçe sınırları içerisin de alınacak her bir kararı Foçalılarla birlikte alınması demek. Örneğin bunun için belirli projeler hazırladık sorunları yerinde çözümü için mahalle sakinlerinin önerilerinin değerlendirileceği sosyal etkinlikler düzenlenmesi.Kent planlaması kentsel tasarım gibi benzeri konularla ilgili meslek örgütleriyle birlikte karar süreçlerinin alınması. Kent meclislerine işlerlik kazandırılması...Tabi ki bunları yaparken dezavantajlı bireyler kapsamında olan engelli, yaşlı, kadınlar ve çocuklar için katılım mekanizmalarının oluşturulması gibi daha bir çok model ve projelerimiz var."

Foça’da öncelikli yapılması gerekenler hususunda turizm, balıkçılık ve tarımın altını çizen Gürbüz, “ Turizm deyince sadece yaz olarak bakmamak gerekiyor kış turizmi içinde iklimlerimiz uygun imkanlarımız var sezonu uzatabilecek projelerle destek sağlanıp Foçayı olabildiğince canlı tutup yaşayan bir ilçe olmasını sağlayacağız. Balıkçılık’ta ise Foça bir sanayi alanı değil Foça’da birçok ailenin geçim kaynağı balıkçılık ve gezi tekneleri... Balıkçının en büyük sıkıntıları teknelerini çekecek bir yer istiyorlar. Foça özel çevre koruma bölgesi olduğu için en uygun yerde tekne çekek yeri yapılması öncelikli projelerimiz arasında.Tarım’da ise köylerimiz toprağımız çok verimli. Çiftçimizin mahsulünün değer görmesi için kooperatifler kurup emeklerinin karşılığını almalarını istiyoruz.Mera alanlarımız çok suyumuz bol yetiştiricilik hayvancılık yapan hemşerilerimizin emeklerinin karşılığını alabilecekleri tesisler kuracağımız projelerimizden bir kaçı” dedi.