ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – CHP’de Belediye Başkan aday adayları ve Belediye Meclis üyesi aday adayları, bir taraftan seçim bölgelerinde çalışma yürütürken, diğer taraftan da Ankara’da kendilerini tanıtmaya çalışıyor. Milletvekilleri de süreçte aktif olmaya gayret ediyor.

İzmir adaylarının açıklanmasına kısa süre kala, Ankara’dan flaş bir iddia geldi. Genel Merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir İzmir Milletvekilini, aday adayları üzerinde algı yarattığına yönelik şikâyetler üzerine ‘fırçaladı’.

‘BİR MYK ÜYESİ VE BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İLE BİRLİKTE’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, yerel seçimlerde aday adayı olan isimlerle ilgili ‘algı’ yarattığı ve ekipleşerek partiyi belediyeler üzerinden dizayn etmeye çalıştığına yönelik çokça şikâyet alması üzerine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı ‘fırçaladığı’ iddia edildi. İddiaya göre; Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan’la, bir MYK üyesi ve Buca Belediye Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ile birlikte ekipleşerek, aday adaylarına ‘Bu iş bizden geçer’ şeklinde basınç oluşturmasına yönelik şikâyetler üzerine görüştü.

‘EFENDİM BENİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Kılıçdaroğlu’nun Bakan’ı, “Partiyi dizayn mı ediyorsunuz? Daha dün yükseldiniz” şeklinde ‘fırçalaması’ üzerine Murat Bakan’ın da “Efendim beni yıpratmaya çalışıyorlar, efendim benim üzerime oynuyorlar” dediği iddia edildi.

SERKAN KALMAZ KİM?

CHP Buca Belediye Meclis üyesi olan Serkan Kalmaz, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hem siyasi hem de sosyal arkadaşı. Kalmaz son olarak, 24 Haziran seçimleri öncesinde, İl Başkanı Yücel ile birlikte, Ramazan ayı olmasına ve seçimlere çok az süre kalmasına rağmen, havuzbaşında yaptıkları mangal partisinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşması üzerine gündeme gelmişti. Olay, yerel ve ulusal basında haber olmuş ve CHP üyeleri tarafından tepki çekmişti.

HABERİ KİM SİLDİRDİ?

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde yerel bir internet sitesinde 'fırça iddiası'nın haberleştirildiği öğrenildi. 'Kılıçdaroğlu'ndan Bakan'a fırça iddiası' başlıklı haberin linkine ise şimdi ulaşılamadığı gözlendi. Olay, "Haberi kim sildirdi?" sorusunu akıllara getirdi.