Türkiye'nin en iyi yönetilen ve en güçlü belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunun bir kez daha, uluslar arası kredi derecelendirme şirketi tarafından tescil edildiğini belirterek "CHP'li İzmir büyükşehir belediyemizin kente yaşattığı bu gururun asıl sahibi, oylarıyla İzmir'in yönetimini partimize ve Azizi Kocaoğlu' na emanet eden İzmirlilerdir" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, açıklamasında şunları söyledi.

İZMİR'E YAPILAN "A" KALİTE HİZMET TESCİL EDİLMİŞTİR

Başta İzmir Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm belediye çalışanlarımıza, bu gururu İzmir'e yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. AKP iktidarının ülke ekonomisini bir kriz bitmeden, bir diğerine soktuğu bir dönemde, CHP'li büyükşehir belediyemiz ekonomik disiplin, güçlü yatırım profilinin teyidi ile birlikte, alınabilecek en yüksek kredi notunu bir kez daha alarak, bu işin nasıl yapılacağını herkese göstermiştir. İzmir'de Türkiye'de hiçbir belediyenin yapmadığı ve dünyanın takdiri toplamış kırsal kalkınma yatırımları, kentin hem vizyonunu yükseltecek, hem ulaşımda büyük rahatlık sağlayacak tramvay projesi, belediyemizin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği metro hatları ve metro ağının genişletilmesi yatırımları, ödüllere doymayan alt yapı ve çevre yatırımları, İzmir'e kazandırılan statlar ve yenilerinin yapımı aralıksız sürerken, kredi notunun sürekli en yüksek seviyede kalması, dürüst, planlı ve halk için yapılan doğru yatırımların ve İzmir'e verilen "A" kalite hizmetin tescili olmuştur.

BU GURUR İZMİRLİLERİNDİR

İzmir Büyükşehir belediyesinin kredi notunun aslında AAA' dan daha yüksek olduğunu ifade eden Güven " Aziz Kocaoğlu yönetimindeki İzmir büyükşehir belediyemizin kredi notu aslında verilen nottan daha da yüksektir. Ama zaten AAA' dan daha yüksek not verilemediği için yapacak bir şey yok. Bu not teyidi, İzmir'e daha çok yabancı yatırımcının, korkmadan gelmesi, yerli yatırımlar içinde en doğru adresin İzmir olduğunu göstermesi içinde çok ama çok önemlidir. CHP'li belediyeler tıpkı İzmir'de olduğu gibi, halkın kendilerine emanet ettikleri kentlere ihanet etmez, hizmet ederler. Üstelik bu hizmet yol yapma, çöp toplama gibi rutin işlerden de ibaret değildir. Belediyelerimiz halka, kaliteli, kentin ve kentin insanlarının sahip olduklarının değerini artıran, dünyanın örnek aldığı ve gıptayla baktığı hizmetleri sunarlar. İzmirlilerde bunu gördükleri için, her seçimde kentin yönetimini CHP'ye emanet etmişlerdir. CHP'li İzmir büyükşehir belediyemizin kente yaşattığı bu gururun asıl sahibi, oylarıyla İzmir'in yönetimini partimize ve Azizi Kocaoğlu' na emanet eden İzmirlilerdir " dedi.

Editör: Haber Merkezi