Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İz Web TV’ye konuk oldu, Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. 

Kayyum atamalarına yönelik konuşan Şahin Fırat, “Doğru bir şey değil, ki bu her ortamda tartışılıyor. Ülkenin yönetim şekli değilmiş, tek adamın dudağına bakıyoruz. O karar veriyor ve bir saat sonra uygulanıyor. Hukuk devletinden tamamen uzaklaştık, demokrasiden tümden uzağız. Seçmenin oyuna saygı duyulmuyor, hukuki bir karşılığı yok. Biz demokrasi istiyoruz, bunları doğru bulmuyorum. Arkası gelir mi bilmiyorum, özellikle İstanbul konusunda.  Bu işler vicdana sığacak gibi değil” ifadelerini kullandı.

‘SEN NEYİ PERİŞAN EDİYORSUN?’

Süleyman Soylu’nun Ekrem İmamoğlu’na kullandığı ‘pejmürde ederiz’ ifadelerine yönelik, “İçişleri Bakanı, İçişleri Bakanı gibi davranmıyor. Siz yakıştırıyor musunuz, perişan, pejmürde ederiz laflarını? İçişleri Bakanı dediğin devlet büyüğüdür. Sen neyi perişan ediyorsun? Milyonların seçtiği bir Belediye Başkanı’nı nasıl perişan edeceksin? Halkın iradesi ne oldu peki? İçişleri Bakanı, halkın iradesini yok sayıyor” dedi.

 ‘BİZ BİR SORUN GÖRMEDİK’

CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında konuşan Fırat, “Bir seçimden geçtik ve yüzde 58’lik bir başarı söz konusu. Tatmin edici olur mu olmaz mı bilmiyorum ama biz bir sorun görmedik kendisini başarılı buluyoruz” dedi.

‘ERKEN SEÇİM OLASILIĞI GÜNDEMİMİZDE DEĞİL’

Erken bir genel seçim olasılığını değerlendiren Fırat, “Erken seçim konusu bizim gündemimizde değil. Zaten birçok seçim yaşadık, partiler hayatın bir parçasıymış gibi görünmeye başladı. Erken seçim bizim söylememiz değildi. Biz kendimizden sorumluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi