İzmir ve Türk siyasetinin yapı taşlarından biri olan,  Köy Enstitüleri öğretmenlerinden, CHP 5. Dönem İzmir Milletvekili Ferhat Arslantaş, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1932 doğumlu Arslantaş, 5 Haziran 1977 - 12 Eylül 1980 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP’den milletvekilliği yapmıştı. Arslantaş uzun bir süredir, evinde tedavi görüyordu.

TACETTİN BAYIR'IN 'ÖĞRETMENİ'

Ferhat Arslantaş’ın siyasetteki öğrencilerden biri olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kişisel sosyal medya hesabından, Arslantaş’la ilgili taziye mesajı yayınladı. Bayır mesajında; “İzmir ve Türk siyasetinin yapı taşlarından biri olan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydınlanma Devriminin, Köy Enstitüleri öğretmenlerinden biriydi. Siyasette bana; hem başkaldırıyı, hem de öfke kontrolünü öğrettiğin için, ülkemi ve Atatürk Devrimlerini bize benimsettiğin için, ufkumuzu açtığınız için, minnettarım. Kendisini örnek aldığım, değerli siyaset ağabeyim, Ferhat Arslantaş'a, Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Arslantaş’ın cenazesi salı günü öğle namazında Güzelbahçe Yukarı Merkez Camii'nden kaldırılacak.

Editör: Haber Merkezi