Foça'nın gözde otellerinden Mark Warner Phokaia Beach Resort’ta gerçekleşen buluşmada,  Foça'nın turizmdeki bugünü ve geleceği hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ile Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER) Başkanı Umut Tutar'ın da hazır bulunduğu toplantı, karşılıklı sohbet havasında samimi bir ortamda gerçekleşti.

FOÇA TUDER BAŞKANI TUTAR: 'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ!'

Toplantıda konuşan Foça TUDER Başkanı Umut Tutar, Foça'nın sorunlarıyla turizm sektörünün acil çözüm bekleyen sorunları olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Foça'nın ve sektörümüzün sorunları birbirini yakından ilgilendiriyor. Foça'nın sorunları çözülmeden ilçe turizminin sorunlarını çözemeyiz. Sektörün sorunlarını çözmeden de Foça'nın önünü açamayız. Bu nedenle sorunların çözümü noktasında, yeni dönemde yerel yönetimle işbirliği yapmaya ve Foça'nın geleceği için  her türlü desteği vermeye hazırız.”

ETİK BAŞKANI MEHMET İŞLER: 'TURİZMCİ YATIRIMLARININ KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYOR'

Foça'yı yönetmeye talip olan adaylara farklı ufuklar açacak deneyimlerini ve öngörülerini paylaşan ETİK Başkanı Mehmet İşler de, turizm sektörünün siyaset üstü bir konu olarak gördüğünün altını çizdi. Foçalı turizmcilerin kentin geleceğine dair alınacak kararlarda etkin olmayı istediklerini sözlerine ekleyen Mehmet İşler, Foça’daki turizm yatırımlarının kent ekonomisine ve istihdama olan katkısına işaret etti.  Foça özelinde İzmir turizmine dair  istatistiki bilgiler de paylaşan Mehmet İşler, "Turizmci yatırımlarının karşılığını almak istiyor" dedi.

FATİH GÜRBÜZ: "TEK DERDİMİZ..."

Sektör temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından söz alan Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, Foça'daki sorunların hepsine vakıf olduğunu söyledi.  Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Gürbüz, "Tek derdimiz belediye başkanı olmak değil, Foça’yı ranta teslim etmemek. Foça’nın değerlerini koruyarak geleceğe taşımak” dedi.

'NİCELİKTEN DEĞİL, NİTELİKTEN YANAYIZ'

Turizmde nicelikten değil, nitelikten yana olduğunu vurgulayan Fatih Gürbüz,  kent turizmine dair şu değerlendirmeyi yaptı: "İlçedeki turizm yatak sayısının çokluğuyla değil, kalitesiyle öne çıkmasını istiyoruz. Bu nedenle de butik otelciliği geliştirmek zorundayız. Turizmde her şeyden önce moda değil, marka olmalıyız. Öte yandan turizmi 4 mevsime yayabilmek için çeşitlendirmek zorundayız. 2'nci Şirince olmaya aday olan tarihi Kozbeyli köyümüz Foça için büyük bir zenginlik. Phokaia Antik Kenti'nin surlarını ve Athena Tapınağını Ayağa Kaldırma Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle devam ediyor. Anadolu'nun en eski antik tiyatrosu Foça'da gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Arkeopark projemiz tamamlandığında, tur operatörlerinin güzergahına Foça'nın da dahil olacağına inanıyorum. Düşünsenize, İzmir'den Bergama'ya giden turist kafilelerinin en azından bir kısmının bile Foça'ya uğramasını sağlasak burası ihya olur. Ayrıca Foça-Midilli feribot seferlerini  yeniden başlatmak istiyoruz. Bu projemizi Tunç Soyer başkanımız da önemsiyor."

Editör: Haber Merkezi