Gizem TABAN/İZ GAZETE- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün, Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütü üyeleriyle birlikte yargılandığı davanın karar duruşması İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Belediye Başkanı Gürbüz’ün, Foça’da manav dükkanı işleten İsmail Kılıç’ın (46), 9 Eylül 2019’da iş yerinde bacaklarından vurulup yaralanması olayıyla ilgili ‘azmettirme ve kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davanın bir önceki duruşmasında Savcı, Gürbüz hakkında 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemişti. Karar duruşması sona erdi. Hakim, Fatih Gürbüz'ün beraatine karar verdi. Beraat kararının açıklanması sonrasında mahkeme salonunda bulunan CHP'lilerden alkış sesleri geldi. Duruşmaya; Başkan Gürbüz'ün eşi Seçil Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve CHP'liler katıldı.

BERAAT İSTEDİ

Duruşmada söz alan Foça Belediye Başkanı Gürbüz’ün Avukatı Soner Akgül, Gürbüz’ün müşteki durumundan bir anda müşteki sanık durumuna geldiğini belirterek, “Müvekkilim, birçok belediye başkanına yapıldığı gibi tehdide maruz kaldı. Bu tehditler hususunda Savcı’dan ek mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Tanıklar dinlendi, müvekkilim bugün itibarıyla hem dosyada adı geçen örgüt tarafından hem müştekiler tarafından mağdur edildi. Anayasa’da masumiyet karinesi var. Müvekkilim hakkında, somut, kesin, şüpheden uzak bir delil yok. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Müvekkilim başkan olduğu günden bu yana mağdur edildi. Müvekkilimin kamuya mal olmuş bir ismi var. Şu an bu ismi zarar görüyor. Müvekkilimin yaptığı görev ve müvekkilimin ailesi çok zarar gördü” diye konuştu.

GÜRBÜZ: ÜÇ YILDAN BERİ…
Duruşmada söz alan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Üç yıldan beri ne vuranı ne vurulanın neden vurulduğunu bilmiyorum. Hem aile anlamında hem siyasi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Öncelikle ailevi sonra siyasi durumdan beraatimi rica ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli olan ve Gürcistan’a kaçtığı belirlenen Binali Camgöz’ün liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerden 12’si tutuklanırken, 54’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 22 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianame, İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Foça’da manav dükkanı işleten İsmail Kılıç’ın (46), 9 Eylül 2019’da iş yerinde bacaklarından vurulup yaralanması olayına ilişkin iddialar da yer aldı. Kılıç, kendisini vurduranın Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz olduğunu iddia ederken, iddiaları reddeden Gürbüz, kendisinin de tehdit edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyayla birleştirilen iddianamede, Gürbüz hakkında suçlamalar yer aldı. Bir önceki iddianamede mağdur olan Gürbüz, savcılık tarafından hazırlanan ek iddianamede sanık olarak yargılanmaya başlandı. Foça Belediye Başkanı Gürbüz’ün, ‘vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

Editör: Haber Merkezi