İZ GAZETE - Habetürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısının 'Bisiklet havası değil' başlıklı bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in şehir içerisinde bisiklet ile seyehat etmesine değindi. Altaylı, Soyer'in bisiklete binmesini olumlu karşıladığını ancak başına herhangi bir iş gelmesinin Türkiye açısında iyi olmayacağını dile getirdi. 

'SİYASİ OLARAK HAVA UYGUN DEĞİL'

Habertürk yazarı köşesinde ayrıca siyasi atmasforin de elverişsiz olduğuna dikkat çekerek "Bugünler, bir siyasetçi için işe bisikletle gitme günleri değil. Meteorolojik olarak uygun olsa, siyasi olarak hava uygun değil. Hele bu kadar afişe bir biçimde." ifadelerine yer verdi.

'BUGÜNLER, TÜRKİYE'DE BİR SİYASETÇİ İÇİN BİSİKLETLE İŞE GİTME GÜNLERİ DEĞİL'

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim öncesi söz verdiği gibi güzel havalarda Belediye’deki işine bisikletle gitmeye başlamış. Göze hoş görünen, güzel bir hareket olarak algılanabilir bu durum. Ama bence yapmasın. Bu ortamda Tunç Soyer, Tunç Soyer’den daha fazlasını temsil ediyor. Allah muhafaza, başına bir iş gelmesi, iki ipsiz sapsız tipsizin saldırısına uğraması kendisi için olmadığı gibi, Türkiye için iyi değil. Bugünler, bir siyasetçi için işe bisikletle gitme günleri değil. Meteorolojik olarak uygun olsa, siyasi olarak hava uygun değil. Hele bu kadar afişe bir biçimde."

Editör: Haber Merkezi