Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, CHP’den istifa ettikten sonra Memleket Partisi’ne geçen, son olarak bu partiden de istifa ederek AKP’ye katılacağı iddia edilen ancak yola bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıklayan Mehmet Ali Çelebi'nin Menderes ilçesindeki evine gitti. Vekil Çelebi'nin kenti tüm eşyalarıyla boşaltarak terk ettiğini açıklayan Oğuz, " Yolu açık olsun ancak bundan sonra yolu İzmir’le kesişemez" dedi.

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz yaptığı açıklamada, "Mehmet Ali Çelebi’yle aynı dönemlerde, aynı partilerde bulunup beraber siyaset yaptık, ancak hiçbir zaman beraber olamadık, aynı fikirleri savunamadık. Kendisi Türk Ordusu'nun mensubu bir asker olduğundan Ergenekon ve Balyoz davalarından mağduriyete uğradığı dönemde hep yanında durduk ve destek verdik. Sonrasında siyasete davet edildi ve İzmir’den vekil seçtirildi. Hırsları ve kişisel menfaat beklentileri kendisini omurgasızlaştırmış ve bu hallere sokmuş olmalı" dedi.

'İZMİR'İ TÜM EŞYALARIYLA TERK ETMİŞ'

"Çelebi'nin bugüne kadar savunduklarının ne kadar yavan ve göstermelik olduğu ortaya çıkmıştır" diyen Oğuz, "İzmir ve (içlerinde benimde bulunduğum) kendisine oy veren İzmirliler için bu tavır büyük talihsizliktir. Yolu açık olsun ancak bundan sonra yolu İzmir’le kesişemez. Kendisi de bunun farkına varmış olacak ki bir hafta önce pılısını pırtısını toplayıp İzmir Menderes Ataköy'deki göstermelik evini bile boşaltıp İzmir’i tüm eşyalarıyla terk etmiş" açıklamasında bulundu. 

'DURUŞUMUZ AÇIK'

Oğuz, "Değerli ve ilkeli olmak ayrıdır, öyleymiş gibi görünmek çok ayrı. Sayın Çelebi kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan birisi, ancak eylemleriyle tam da bir opportunist (fırsatçı) siyasetçi olduğunu maalesef gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda Memleket Partisi'nden ayrılma sebebi olarak söylediklerinin ne kadar saçmalık olduğu böylece ortaya çıkmıştır. Memleket Partisi’ni Cumhur İttifakı'na çekme çalışmaları netice vermediğinden bizleri 6’lı ittifaka yakınlaşmakla suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur. Oysaki bizim kendisini İzmir’den vekil yapan 6’lı masanın başındaki zihniyete de, kendisi gibi İzmir’e tepeden indirilenlere de karşı duruşumuz açıktır.  İzmirli Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokrat, Laik, Çağdaş seçmenlerin, yaşanan son örnekle de görüldüğü gibi, hem yerelde, hem genelde seçim tercihlerini yaparken çok daha titiz ve dikkatli olmaları gerektiği açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi