ÜRGEN TEPE/ İZ GAZETE-  Ali Asuman Güven sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "CHP 24 Haziran seçimlerinde yeterli başarıyı gösterememiştir (baskın seçim) ama kendisine yeni bir lider kazandırmıştır.Türkiye'nin tüm coğrafyasında ilgi gören, sempati duyulan, sevilen, güven veren, iz bırakan ve mitinglerinde coşkulu büyük kalabalıklar toplayabilen bir lider. Şimdi partimizin görevi Türkiye muhalefetinin yeni liderini büyük bir uzlaşıyla bu zor süreçte önder olarak görevlendirerek derhal yerel seçim hazırlıklarına zaman kaybetmeden başlanmalıdır. Bunun için acil kurultayı MYK toplamalıdır. Kurultayda kadrolar uzlaşıyla yeniden belirlenmelidir. Bu reorganizasyon bir zorunluluktur. Karşılığı yerel yönetim seçimleri başarısıdır." açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından gönderinin altına onlarca yorum yapıldı. Güven'e tepki gösteren partililer, Güven'in milletvekili olamayınca Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptığı yorumlarında bulundular.

 "ŞAKA MI BU MONTAJ MI"

Eski il başkanı Güven CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya hesabından "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili basın açıklamasında: Kazanan Demokrasimizdir, kaybeden AKP’dir. Şaka mı bu montaj mı?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi