YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fahiş elektrik zamlarını protesto etmek için elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamış ve dün evinin elektriği kesilmişti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte dün akşam evinde karanlıkta kalan ve sosyal medyadan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, hiç kimse merak etmesin. Karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız. Azim ve kararlılıkla” ifadelerini kullanmıştı. Gündeme bomba gibi düşen olay sonrasında ise iktidara tepkiler yükselmişti.

CHP liderinin eski ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da İz Medya’nın yeni merkezine ziyaretinde konuyu değerlendirdi. “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yoksul kesimlerin derdini büyük bir direniş şeklinde göstermesi toplumda çok büyük bir farkındalık yaratacaktır” diyen ekonomist Turgay Bozoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ‘güvenilir lider’ imajını gün geçtikçe güçlendirdiğini kaydetti.

‘BU LİDERLİK BİR ŞANSTIR’

Turgay Bozoğlu açıklamasında şunları ifade etti:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun dün akşam karanlıkta yaptığı açıklamasındaki önemli ayrıntılardan birisi, ‘Bu bir sivil itiatsizlik değildir, direniştir’ demesi oldu. Yani herkesi bu eyleme katılmaya çağırmadı ama evinde elektriği olmayan milyonlarca yurttaşın hakları ve sesini duyurmak adına bu direnişi yaptı. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum çünkü Türkiye, enflasyonist bir dönemi yaşıyor. Ayrıca şunu da görüyoruz ki günden güne zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor. Peki ekonomiyi yönetenler bunu önlemeye çalışıyor mu? Aksine sistem bunu besler hale gelmiş. Bu noktada da bir liderin, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan milyonların sesi olması gerekiyor ki; Sayın Kılıçdaroğlu da bunu en iyi şekilde topluma yansıtıyor. Kılıçdaroğlu’nun bu dönemdeki liderliğini bir şans olarak değerlendiriyorum. Türkiye’nin ihtiyacı olan konularda, demokratik yollarla nasıl mücadele edilebileceğini Adalet Yürüyüşü’nden bugüne gösteriyor. Elektrik kesintisi olayında da yoksul kesimlerin derdini büyük bir direniş şeklinde gösterdiği için toplumda büyük bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum. Önemli bir dönemden geçiyoruz ve biliyorum ki her şey çok güzel olacak. Bu noktada da Kılıçdaroğlu’nun fonksiyonunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de sağduyuyu temsil ediyor ve güvenilir lider imajını da gün geçtikçe güçlendiriyor.

Editör: Haber Merkezi