İZ GAZETE - TBMM Genel Kurulu ve komisyonlardaki konuşmaları tutanakla kayıt altına almakla görevli olan ve yeminli olarak çalışan, Meclisin “sır katipleri” olarak adlandırılan stenografların görev yaptığı TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı’nda son atanan 3 başkan yardımcısı, AKP iktidarının Meclis’te nasıl kadrolaştığını ortaya koydu. Bu 3 Başkan Yardımcısı göreve atanırken liyakata, kıdeme ve tecrübeye önem verilmediği ancak siyasi ilişkilerine önem verildiği görüldü. 

PARTİ VE AİLE ZİNCİRİ

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak atanan Bedri Tatlı’nın yeğeni, AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığında yönetici.

İkinci atanan Başkan Yardımcısının da AKP gençlik kolları başkanlığı ile olan bağı dikkat çekti.

GENÇLİK KOLLARINDAN BAŞKAN YARDIMCILIĞINA

Daha önce AKP Gençlik Kolları başkanlığında görev yapan, 8 yıldır stenograf olan Meclis’te çalışan Mehmet Seyhan, TBMM Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirildi.  

KIDEMSİZ BAŞKAN YARDIMCISI

Son atanan Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı da Selim Yılmaz oldu. Meclis’te, Tutanak Başkanlığı’nda 30 yıldır görev yapan uzman stenograflar varken, 8 yıllık kıdemi olan stenografın başkan yardımcılığı görevine atanması dikkat çekti. 

EŞ KONTENJANI

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Doğan Aytop’un eşi Emine Aytop da daha önce AKP Yenimahalle Kadın Kolları Başkanlığı’nda görev almıştı.

Editör: Haber Merkezi