İZGAZETE - Belediyecilikle ilgili yazan çizen birçok akademisyenin olduğunun belirten Erten,  “Ancak bunun sokakta karşılığı yok.” dedi. 

“YEREL YÖNETİMİN GÜÇLÜ OLDUĞU YERLERDE VERİLMEYECEK HESAP YOKTUR”
Yerel yönetimlerin bir yandan güçlendirilmesi diğer yandan daha çok denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Erten, “Dünyada çok farklı uygulalalar var. belediyenin kentin her şeyi ile ilgilendiği, her anlamda denetlendiği ülkeler var. Memnun kalmadığınız belediye yönetimlerini görevden alabildiğiniz ülkeler var. başkentleri farklı yasalarla yönetilen, her şeye yerelde karar verilebilen yerler var. Dünyadaki örnekleri farklı uygulamaları tartışıp, kendi kültürümüze uygun yeni düzenlemeler yapmalıyız dedi. 

Erten, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kentteki tüm sağlık işleri belediyelere verilmeli. Eğitim; üniversite, müfredat ve öğretmenlerin özlük hakları dışında belediye tarafından yürütülmeli. Zabıta kaldırılıp kent güvenliği (büyük, örgütlü suçlar dışında) belediyeye bağlanmalı. Belediye Meclisi; partiler dışında, odalar, sendikalar.baro, sivil toplum örgütleri ve toplumun çeşitli kesimlerinden meclis oluşturulmalı, bölge yönetimi oluşturulmalı. Erten; yerel yönetim sisteminin tümüyle yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi