TUGAY CAN / İZ GAZETE - Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım devam ederken, siyasi partilerde de aday adaylığı için hareketlilik devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan aday adayı Burak Alp Ersen gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ersen, Tire’nin kırsal bir kent olması sebebiyle köylerde bulunan seçmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Aday olursa diğer siyasi partilere oy veren seçmenlerden de oy alacağını söyleyen Ersen, “Tire, inciriyle, zeytiniyle, kestanesiyle, ovada ürettiği ürünler ile Türkiye’de tanınıyor. Kırsal alanımız çok büyük. Tarımsal problemlerimiz çok fazla. Bunların hepsini çözeceğiz.” diye konuştu.

‘TİRE’NİN YENİ BİR VİZYONA İHTİYACI VAR’

Tire’de mevcut bir Cumhuriyet Halk Partili başkan var. Bu durum aday adayı olma kararını almanızı etkiledi mi? Tire için neden aday adayısınız?

Ben Tire’de yaşayan, Tire’de doğmuş büyümüş bir inşaat mühendisiyim. Mevcut başkanımız üç dönemdir bu görevini yürütüyor. Dolayısıyla çok uzun zamandan bu yana siyaset sahnesinde. Ancak Tire’nin artık yeni bir vizyona, yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. Başkanımızın kendine göre öncelikleri var. Bunların da farkındayız ve saygı duyuyoruz. Ayrıca projelerinin çoğunu başarılı bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum. Ancak hayatın bir gerçeği var. İnsanların verimli olduğu zamanlar var. Ben de bu yaşlarda verimli olabileceğimi düşünüyorum. Ben bu zamana kadar devletin okullarında okudum. Başarılı bir inşaat mühendisi olduğumu düşünüyorum. Kamudan aldığımı bir hizmet anlayışı ile kamuya vermek gerektiğini düşündüğüm için aday adayı olma kararı aldım.

İnşaat Mühendisliği mesleğinin, adaylığınıza ne yönde etki edeceğini düşünüyorsunuz?

Ben Tire’ye aday gösterilirsem en az 5 bin oy fark ile seçileceğimi düşünüyorum. Bu bazıları için çok büyük bir oy farkı olabilir. Ancak biz sosyal demokrat olduğumuz için bu çalışmayı başarılı bir şekilde yürüteceğimizi düşünüyorum. Ayrıca genç bir ekibiz ve toplumun tüm kesimleri ile iletişim halindeyiz. Bu yüzden diğer partilere oy vermiş insanların da bize teveccüh göstereceğine inanıyorum. İnşaat mühendisi kimliği ile yapılması gereken çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON, İZSU katkılarıyla doğru planlayarak gerçekleştiririz. Ben bu dönemde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. İnşaat mühendisliği her şeyden önce bir planlama disiplinidir. Bu konuda da bizim tecrübemiz olduğunu düşünüyorum. Eğer Tire halkı bize bu konuda destek verirse biz Tire’de ‘Teknik adam’ sıfatıyla Tire’de bulunan tüm sorunları çözmek için mücadele edeceğiz.

‘ADAY GÖSTERİLMEZSEM BİLE ÇALIŞMALARIMI ADAY ARKADAŞIMIZ İLE PAYLAŞIRIM’

Tire kırsal nüfusun yoğun olduğu bir şehir. Bu konuda ne gibi çalışmalar yürüttünüz ve yürüteceksiniz?

Bir sosyolog, bir kamu yönetimi uzmanı, iki tane DATA girişçisi ve bir tane de akademisyen arkadaşımız ile Tire’de bulunan 65 köyün 42’sini ziyaret ettik. Muhtarlarla ve muhtarın etrafında bulunan ve hangi siyasi partiden olursa olsun insanlarla bir araya geldik. Onların bir belediye başkanından taleplerini öğrendiğimiz gibi, bugüne kadar yapılan eksik ve hataları da dinledik. Bu çalışmamız sayesinde yarın aday gösterildiğimiz zaman köyler için yeniden bir çalışma gerçekleştirmeyeceğiz. Biz bu sorunları belirlemiş olacağız ve bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyor olacağız. Ayrıca ben hala daha köyleri gezemeye devam ediyorum. Aday gösterilemediğim takdirde, çalışmalarımı aday gösterilen arkadaş ile paylaşmaya hazırım. Biz kırsaldan büyüyen bir kentiz. Tire, inciriyle, zeytiniyle, kestanesiyle, ovada ürettiği ürünler ile Türkiye’de tanınıyor. Kırsal alanımız çok büyük. Tarımsal problemlerimiz çok fazla. Köylerde bulunan seçmen sayımız yaklaşık 20 bin. Ancak bunun kente bir de 25 bin seçmenlik bir yansıması daha var. Merkezdeki yansıma ile birlikte köylerin toplam seçmen sayısı 45 bin civarında. Yani bizim kentli seçmen sayımız aslında 20 bin civarında.

Tire’nin sorunları için ürettiğiniz projeleriniz nelerdir?

Tire’nin merkezinde yapılacak olan bir gençlik merkezini çok önemsiyoruz. Bu gençlik merkezinde her türlü faaliyetin gerçekleşeceği bir yer olması için çalışacağız. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bunun dışında ‘Kadın Dayanışma Merkezi’ kuracağız. Kentin kanalizasyon hattında atık su arıtma tesisine kapalı bir şekilde bağlanması için İZSU’da bir baskı unsuru oluşturup, onlarla eş güdümlü çalışıp bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Tire’de var olan bir otopark sorunu var. Bununla bizzat ilgileneceğim. Detaylarını da önümüzdeki günlerde açıklayacağım.

Köylerde ise sulama sorunun çözmek için İZSU, DSİ ve bakanlık ile birlikte ortak projeler gerçekleştireceğiz. Tire’de mevcut bir kullanma suyu problemi var. Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.

Editör: Haber Merkezi