ÜMİT KARTAL - İZ GAZETE – CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol, sosyal medyadan Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Tunceli’de çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak “Bu nasıl CHP’li?” ve “Hayırdır sayın vekil ihale işleri falan mı?” şeklinde sorular soran, aynı zamanda hemşerisi olan Bornova Eski Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Fidan’ın iddialarına cevap verdi.

BİZ EŞLİK ETMEDİK

Fotoğrafın, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal’ın Tunceli ziyareti sırasında Valilik Makamındaki Sarıkamış şehitlerini anma töreni sonrasında çekildiğini, yanında yeni ve eski CHP Tunceli il başkanlarının da olduğunu vurgulayan Erol, “Mahir Ünal'ın Tunceli programına biz eşlik etmedik. O resim Sarıkamış şehitlerini anma töreni sonrası Valilik makamındaki resmi törende çekilmiş bir resim. Benim yanımda yeni seçilenle birlikte bir önceki il başkanımız da var. İlin tüm bürokratları da orada. Ünal'ı sonrasında Vali gezdirmiş.” dedi.

SEÇİLDİĞİM GÜNDEN BERİ…

Erol açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tunceli'de şehitleri anma törenlerine katılmak bir başka ildeki gibi normal bir davranış değildir. Ben seçildiğim günden bugüne tüm resmî devlet törenlerine katılıyorum. Ben seçilmiş bir milletvekiliyim ve devlet protokolünün bir parçasıyım. Şehitleri anmak için ilin milletvekili olarak tabi ki orada yer alacağım. Bu bir parti etkinliği değil ki, Türkiye’nin her tarafında yapıldı ve her yerde tüm partilerden vekiller yer aldı. Bundan daha doğal ne olabilir? Biz CHP vekilleri olarak Tunceli’de böyle bir etkinliğe katılıyorsak, bizi bu duruşumuzdan ötürü kutlamaları lazım… " 

TUNCELİ HOŞGÖRÜ KENTİ…

Erol, Meral Akşener ile çekilmiş fotoğrafının eleştirilmesine ise şu şekilde cevap verdi: “Tunceli bir cumhuriyet ve hoşgörü kenti… İnançsal değerlerimiz ile ilgili Akşener’in ziyaretinde hazır bulunmam çok doğal. Cem evimize gelen kim olursa olsun karşılarım. Siyasette hoşgörü lazım.  Yarın biz insanlarla yan yana gelebiliriz, koalisyon kurabiliriz, ittifak yapabiliriz”  

YARGIYA TAŞIYABİLİRİM

Erol, Zeynel Abidin Fidan ile ilgili daha fazla konuşmak istemediğini, paylaşımları avukatları aracılığı ile yargıya taşıyabileceğini söyledi.

Fidan kişisel sosyal medya hesabından Erol’un fotoğraflarını paylaşarak, “1990'lı yılların iç işleri bakanı bir çok faili meçhul cinayetten sorumlu olduğu iddia edilen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumartesi Tunceli'ye gitti. Çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tunceli doğumlu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sabah akşam kamuoyu önünde sürekli hakaret eden, AKP Genel Başkan yardımcısı ve Başbakan yardımcısı hükümet sözcüsü Mahir Ünal'da bugün ( Pazartesi) Tunceli'deydi. İlginç olan CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bütün gezi ve incelemeler süresince Meral Akşener ve Mahir Ünal'ın yanlarındaymış. Hayırdır sayın vekil, ihale işleri falan mı? Biz de bilelim" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi