İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Murat Bakan ile birlikte, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

TBMM’de Darbe Komisyonu’nun hazırladığı raporun değiştirilmesine dair sert açıklamalarda bulunan Erdoğdu, olayın TBMM tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayarak, “TBMM tarihinde görülmemiş şekilde, komisyon raporu kesinleştikten sonra değiştirilmiş, tahrif edilmiştir. Bu rapor siyasi kalpazanlıkla hazırlanmış korsan bir rapordur” dedi.

‘SİYASİ KALPAZANLIKLA HAZIRLANMIŞ KORSAN RAPOR’

Erdoğdu şöyle konuştu: “Bugün TBMM tarihinde yaşanmamış bir skandal nedeniyle karşınıza çıktık. Bizler TBMM bombalanırken ölüm riskine rağmen meclisi terk etmeyen milletvekilleriyiz. 15 Temmuz gecesi milletin gerçekleştirdiği büyük direniş kimsenin partisinin reklam malzemesi değildir. Hain darbe girişiminden sonra TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon Başkanı Reşat Petek komisyonun taslak raporunu bize de gönderdi. Biz de taslak rapora muhalefet şerhi yazarak, taslağın nihai hale gelmesini sağladık. TBMM tarihinde görülmemiş şekilde, TBMM’nin bir raporu kesinleştikten sonra değiştirilmiş ve tahrif edilmiştir. Kesinleştikten sonra zerine eklemeler yapılarak korsan rapor haline gelmiştir. Üstelik bu değişiklik, ana muhalefet partisine iftiralarla dolu bir değişiklik. CHP; FETÖ ve türevlerine karşı kahramanca mücadele etmiş bir örgüttür. Bu aşağılık iftiralar CHP adına düzenlenmiş sahte bir dekontla başladı. Bu iftiraları reddediyor ve sahibine iade ediyoruz. Bu siyasi kalpazanlıkla hazırlanmış korsan rapor toplanmalıdır.”

Basın mensuplarının “Rapor toplatılmazsa ne yapacaksınız?” sorusuna ise Aykut Erdoğdu, “Toplatılma talebimizin kabul edilmemesi, TBMM’nin suç örgütü tavrı takındığını gösterir. Bu ancak bir suç örgütü tavrıdır” şeklinde cevap verdi.

‘200 SAYFA 2 CÜMLEYE İNMİŞ’

Değiştirilen raporun detaylarına dair de bilgi veren Erdoğdu,  “Raporun siyaset başlığı altında yazılan üç sayfası CHP’ye hakaret içeriyor. CHP’yi FETÖ örgütü ile ilişkisi var gibi gösteriyor. Komisyona, Genelkurmay başkanını çağırmadılar, MİT müsteşarını çağırmadılar. Onlarca kritik soru ortada. Gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Biz tarihimiz boyunca FETÖ’ye karşı direnmiş bir örgütüz.”dedi.

Raporun değiştirilmemiş taslağının da kendilerini tatmin etmediğini kaydeden Erdoğdu, “FETÖ örgütünün nasıl güçlendiği rapordan atılmış, o bölümdeki 200 sayfa 2 cümleye inmiş. Onun yerine CHP’nin FETÖ ile ilişkili olduğu eklenmiş. Bugün FETÖ’nün gizli kalan yapısının açığa çıkmasına engel oldular. FETÖ’ye en ciddi desteği bu komisyon başkanı yapmıştır. Bu ülkenin bütün muhaliflerini, masum insanlarını FETÖ’ye destek veriyor gibi göstermek, FETÖ’ye en güçlü destektir.”dedi.

‘ELİMDE SİLAHIMLA BEKİR BOZDAĞ’IN YANINDAYDIM’

15 Temmuz gecesi, TBMM bombalanırken, elinde silahıyla birlikte kürsüde konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanında olduğunu anlatan Erdoğdu, “Bomba atıldığında ‘Bekir kürsüyü terk etme’ diyen benim. Silahımla meclisin sığınağında ‘Bu örgüt beni sağ teslim alamayacak’ diyen benim. Bu iftiraları atmak ayıptır. CHP’nin o gün direnişi darbenin bastırılmasında etkiliydi.” İfadelerini kullandı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VURGUSU

CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray da komisyonun CHP’nin önerisiyle kurulduğunu hatırlattı. Komisyon başkanı Reşat Petek’in geçmişte Fethullah Gülen’e sempati duyduğunu ifade eden Çıray, “Reşat Petek’in değişmiş olacağını umuyorduk ama son gelişmelerden sonra kendisinin değişmediğini öğrenmiş olduk. Her iftira attıklarında onların Fethullah Gülen’le ilişkilerini Türkiye gündemine getiririz.”dedi. Çıray, komisyon raporunun değiştirilmesinin yegane amacının, toplumun yüzde 80’inin desteğini aldığını ifade ettiği Adalet Yürüşü’ne gölge düşürmek olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi