AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında yapılacak maaş artış oranlarına ilişkin, gelirlerde 'ciddi artış' yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Asgari ücretten memur, emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı kaybı gidermekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında açıklamalarda bulundu.

MERSİN'DEKİ SALDIRI

Burada yaptığı konuşmada, Mersin'deki saldırıya ilişkin de konuşan Erdoğan, "Dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti. Bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar, ölüyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkaması yaptınız da bu kadınlar bu hale geldi" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Polisevimizi imha etmeye kalktılar. Bunlar hangi yüzle milletimiz karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar?' Hangi yüzde biz demokratız, özgürlükçüyüz diyecekler? Hangi yüzle?"

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Halihazırda ülkemizin tüm illerinde, ilçelerinde, mahallelerinde, hanelerinde AK Parti davasını milletimize anlatan hanım kardeşlerimizin her birine şahsım, eşim, milletim adına teşekkür ediyorum.AK Parti, Türk siyasi hayatında en etkin kadın teşkilatını kuran, kadınlara en çok yer veren partidir. Dünyada pek çok siyasi parti, AK Parti'nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır. 1. parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın, bilhassa hanelere girerek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetinin çok büyük etkisi vardır. Yaptığımız her reformda, her eser ve hizmette kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle adımlar attık. Yıllarca dramları ile, mağduriyetleri ile gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük. Kadını yok saymak, aileden üretime kadar insanlığın geleceğini oluşturan tüm alanların içini boşaltmak demektir.

Kızlarımızın okul kapılarında neler çektiğini iyi biliriz. Sadece başörtüleri sebebiyle polis copları altında üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla birlikte inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kadınlarımıza, kızlarımıza zulmedilemez, o dönem bitti. Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtüsü sebebiyle kızlarımıza zulmedilemez. Bunu biz başardık.

'CHP, BİRKAÇ BAŞÖRTÜLÜYÜ BULUYOR, YAKASINA ROZET TAKIYOR'

CHP, birkaç başörtülüyü buluyor, yakasına rozet takıyor... O kardeşlerime sesleniyorum, gelmeyin bu oyuna. Bu oyuna gelişiniz bu ülkede bu işi hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.

Aile yapısının korunmasında kadının rolü konusunda katetmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemine hep beraber getireceğiz. Ailelerimiz güçlü olursa millet de güçlü demektir. Batı'nın yaşadığı sıkıntının temelinde aile müessesinin dağılmasının yer aldığını görüyoruz.

'AİLE DESTEK PROGRAMI BÜTÇESİNİ 40 MİLYAR LİRAYA ÇIKARTTIK'

Ülkemizdeki her 10 haneden birini kapsayacak Türkiye Aile Destek Programı sosyal devlet ilkesinin şimdilik en üst aşamasıdır. Sizlerden bu tür çalışmaları vatandaşlarımıza, özellikle de kadınlarımıza en iyi şekilde anlatmanızı istiyorum. Kale içeriden fethedilir. İşte bu kaleyi fethedecek olanlar sizlersiniz. Sizler bizim öncü kuvvetlerimizsiniz. Sizler bizim akıncılarımızsınız. Sosyal desteklerde ölçümüzü yoksulluk olmaktan çıkardık. Türkiye Aile Destek Programı'nın bütçesini 40 milyar liraya çıkarttık.

'ENFLASYONUN TAHRİBATINI KALDIRACAĞIZ'

Küresel ekonomik krizin etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Enflasyonun tahribatını kaldıracağız. Asgari ücretten memur emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı kaybı gidermekte kararlıyız."

Editör: Haber Merkezi