AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde  konuştu. Erdoğan "Buradan tüm Türkiye'ye, tüm Batı'ya, Orta Anadolu'ya sesleniyorum, 780 bin kilometrekareye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Doğu Anadolu'muz, Güneydoğu Anadolu Bölge'miz, Karadeniz'imiz, Akdeniz'imiz, Orta Anadolu'muz, Ege'miz var, Marmara'mız var. Ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, yallah oraya git, Kürdistan'a. Sizin burada yeriniz yok" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin bu ülkede yeriniz yok. Şimdi CHP'ye gönül veren kardeşlerime, İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Diyorum ki, kardeşlerim bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz, nasıl oluyor da onlarla beraber yol yürüyorsunuz? CHP'ye gönül veren bütün kardeşlerime, sözde İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum ve diyorum ki bu yanlışa gelecek misiniz? Hatta daha ileri gidiyorum, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber olacak mısınız? Gelin 31 Mart'ta sandıklarda bunlara şöyle güzel bir Osmanlı tokadı vuralım."

KAYYUM'UN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

HDP'li belediyelerin Kandil'e para gönderdiğini öne süren Erdoğan "Bu ülkenin paralarını Kandil'e gönderelere müsade etmeyiz. Onun için kayyum atadık. Sonra yargılandılar ve ceza aldılar." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi