AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

MACRON VE WİLDERS'E SERT TEPKİ 

“Türkiye’nin demokrasi mücadelesi uzun ve meşakkatli bir süreci ifade eder. Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbeler kimiz zaman da ekonomik krizlerle dışarıdan destek almışlardır. Başka ülkelerde de benzer süreçler yaşandı. Bu ülkelerde kendi, tarihine husumet besleyen yönetimler nedeniyle felaketlere şahit olduk.

Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi?

'BİZİM KİTABIMIZDA FAŞİZM YOK'

Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizm var. Bizim kitabımızda sosyal adalet var. Bu yolda yeri geliyor bir avuç ekmeği fakir fukarayla paylaşmasını biliyoruz. 

‘ESED İŞİNE GELENİ DAVET EDEBİLİR’

Suriye’de 4 milyon civarında insanın hepsine sahip çıktık. Şimdi bir de orada briket evler yapıyoruz. İdlib’de evsiz kalan kardeşlerimizi oraya yerleştirmenin gayreti içindeyiz. Biz batıdan teşekkür beklerken sınırlarımız dibinde terör koridoru oluşturma gayretiyle karşılaştık.

Libya’da meşru hükümetin yanında olduğumuz için destek beklerken iftiralarla dışlanmaya çalışıldık. Oradaki meşru hükümetin davetiyle oradayız. Biz Suriye halkının davetiyle oradayız. Zalim Esed’in davetini beklemeye gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir.

Doğu Akdeniz’de hamleler geliştirirken engellemelere maruz kaldık. Kafkasya’da Azerbaycan’ın yanında olduğumuz için eleştirilere maruz kaldık.

ABD’YE SERT TEPKİ

Şimdi duyuyorum bazı ABD’liler çıkıyor İlham kardeşimizi arıyor, ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Yeri gelirse yaptırım uygularız’ diyor. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz sizden F-35 için adım attık, para ödedik, vermediniz. Bizi tehdit ettiniz.  Biz kabile devleti değiliz, Türkiye’yiz. 

Editör: Haber Merkezi