Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

AŞI ÇALIŞMALARI

Aşılarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 3 milyon aşı geldi ve bunun serisi devam edecek. Hedefimiz Çin'den 50 milyon aşı almak. Bunun yanında Almanya'dan da bir o kadar aşı gelme durumu söz konusu. Temenni ediyoruz bu hızla atılan adımlar, bakanlığımızın aldığı gerekli tedbirler ile vaka sayıları hızla düşecektir.

Bunun yanında Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim söz konusu bununla ilgili TUBİTAK görüşmeleri sürdürüyor. Burada da her şey olumlu ilerliyor. Aynı şekilde Rusya ile görüşmeler devam ediyor.

Tüm bunların dışında Türkiye'nin kendi aşı çalışmaları var. Tedbirlerimizle birlikte tabi bu devam edecek ve her geçen gün daha iyi olacak inşaAllah.

Sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın duyalılığı var. Tabi teşekkür ediyoruz. Bar pavyon vs. sadece böyle boğazda biliyorsunuz bir durum oldu. Onun dışında uyulduğunu görüyoruz. Biz bu yasakları zevkimiz keyfimiz için istemiyoruz. Temennim odur ki daha olumlu neticeler alırız.

BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

Eski CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var” sözlerine karşılık "CHP zihniyetinin faşist anlayışının günümüze yansımasıdır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor çok gerilerde kaldı.  Bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Başörtülü olan hakim olamaz diye bir şart yok. Bay Kemal yanına 2 tane başörtülü alıp milleti kandırmaya çalışmasın. Bıraksın bunları. Değil 2 yanına 20 tane de başörtülü alsan artık senin ne olduğunu biliyoruz. Taciz var, tecavüz var hırsızlık var. CHP'nin nereden nereye geldiği ortada. En güzel cevabı 2023'te benim milletimin vereceğine eminim" diye konuştu.

SÖZCÜ'YE TEPKİ

Sözcü gazetesinin Ayasofya manşetine tepki gösteren Erdoğan,  "Ben Sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse para verip almasın. Ayasofya 2020'nin taçlı yıldızıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi