ONUR UTKAN İLÇİ * Tarihi sorumluluğu vardır aydın kişiliklerin. Mesela aydınlar bildirgesini yayınlamıştır yıllar önce memleketin ilerici kişilikleri ya da 2000’li yılların ortasında solda yeni bir tartışma yaratmak için 10 Aralık hareketi oluşmuştur. Temel amaç neydi? Derlenme, toparlanma ve akabinde çalışma disiplini elde edip eyleme geçebilme.

Karabağlar’da bu eksiği gördüğümüz için bu yola devran olduk. Hep bizi bu noktada eleştirirler. Durmadan, yılmadan solun çalışma disiplinini gündeme getirdiğimizi başka bir eylem yapmadığımızı söylerler. Bir siyaset ortaya koymadığımız doğrudur ama siyaset üretmediğimiz, alternatif reçete ortaya koymadığımız asla ve asla söylenemez.

Biz Karabağlar‘da da bu prensiplerin elde edilmesi için yola koyulduk.

Siyaset üretme biçimini eleştirdiğimiz mevcut yapının kendisini düzeltmesi ve kendine gelmesinin partiye faydalı olacağını her fırsatta ve her ortamda dile getirdik. Mevcut yönetimdeki hiç bir arkadaşımla ayrı ayrı sorunum yok. Hepsi birbirinden güzide insanlardır. Söz konusu siyaset üretmek olunca aksaklıkları ön plana çıkıyor. Mesela endüstriyel futbol gibi, endüstriyel siyaset de günümüzde cereyan ediyor.

Şimdi size sorarım, bizler tüketim toplumunun insanları olarak nerede, nasıl imal edildiğini bilmediğimiz ürünleri alır mıyız, almaz mıyız? İşte tam da bu süreçte biz müdahale ediyoruz. Ticari piyasalarda tüketici güvenliğinin denetlenmesi gibi yapay, aşırıya kaçmış kar güden tüccarı denetlemek gibidir bizim görevimiz. Tüketici haklarını korumak gibidir bizim duruşumuz.

Şimdi size sorarım bu denetleme olmasa nasıl bir siyasi ortam olur?  Rekabet ne üzerine kurulur?

*CHP Karabağlar İlçe Başkan adayı

Editör: Haber Merkezi