Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü Kudüs'ta yaşananlar olaylarla ilgili yaptığı basın açıklamasında, sorunun dinler ve mezhepler sorunu olmadığı vurgulayarak, " Mazlum Filistin Halkını tüm gücümüzle destekliyoruz. Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çığırıyoruz" dedi.

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü, ABD'nin Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olduğuna dair kararı protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen EMEP üyeleri, "Emperyalist müdahalelere karşı Filistin halının yanındayız" yazılı pankart açarak sık sık, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" , "Emperyalizm yenilecek direnen haklar kazanacak" , "Faşizme ölüm halka hürriyet" sloganları attı.

Basın metnini okuyan EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Trump'ın yaptığı açıklamanın Ortadoğu Bölgesi’nde yeni çatışmaların başlamasına neden olduğunu belirterek, "Bu büyük bir provokasyon girişimidir. Trump, bu kararı ile böyle bir çatışma sürecini başlatmak istemektedir. Nitekim bu kararın ardından Kudüs’te, Lübnan’da çıkan çatışmalarda ölümler meydana gelmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştır. ABD ve tüm emperyalist güçler Ortadoğu’dan elini çekmelidir" dedi.

'İSRAİL İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARI TERK ETMELİ'

Trump'ın bu kararıyla, ABD, İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan ittifakı ile Ortadoğu'da Rusya ve İran etkinliğine karşı yeni bir süreç başlatmak olduğunu vurgulan Uyar, "Kudüs’ün Başkent olduğu bir Filistin Devleti mi, yoksa Kudüs’ün Filistin ve İsrail’in başkenti olacağı iki devlet mi konusunda barış sürecinde kararı Filistin halkı verecektir. Fakat barış sürecinin yenidenbaşlayabilmesi için öncelikle ABD-İsrail provokasyonunun sona erdirilmesi, İsrail’in yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermesi, işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Filistin’den sürülen Filistinlilerin ülkelerine dönebilmesi gereklidir" dedi.

'BÜTÜN İKİLİ ANLAŞMALAR İPTAL EDİLMELİDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetin Trump’ın açıklamasını fırsata çevirme peşinde olduğunu ifade eden Uyar, "Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir. Sorun dinler ve mezhepler sorunu olarak ele alınamaz. Sorunu üreten emperyalistler ve onlarınişbirlikçilerinin politikalarıdır. Parti olarak, mazlum Filistin halkını tüm gücümüzle destekliyoruz. Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çığırıyoruz" dedi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi