Emek Partisi İzmir İl Örgütü, krizin faturasının işçi ve emekçilere yıkılmak istenmesine karşı ortak mücadeleyi örgütleme konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere emek ve meslek örgütlerini ziyaret ediyor.

İlk olarak DİSK Ege Bölge Temsilciliğine gerçekleştirilen ziyarete, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile birlikte Genel-İş’e bağlı şubelerin Başkan, yönetici ve işyeri temsilcileri de katıldı.

Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Emine Uyar, iktidarın ve sermaye sınıfının Yeni Ekonomi Programı ile birlikte emeğe, emekçilere, halka yönelik saldırılarını arttıracağını ilan ettiğini dile getirdi.  Uyar, Geçen hafta DİSK’e bağlı Genel-İş sendikalarının öncülüğünde düzenlenen, “Krizin Faturasını Ödemeyeceğiz” eyleminin örnek bir tutum olduğunu ve bundan sonra kendilerine düşen sorumluluğun bu mücadeleyi güçlendirerek devam ettirmek olduğuna dikkat çekti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da ziyarette, DİSK’in Türk-İş ziyaretini hatırlatarak, hem merkezi olarak hem de yerellerde işçi ve emekçilerin haklarına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak ve daha da büyütmek üzere çalışmalarının süreceğini ifade etti.           

Ardından İzmir Tabip Odası’na bir ziyaret gerçekleştirildi. Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, kriz sürecinde sağlık alanında yaşanan olumsuzlukları teşhir etmeye yönelik çalışmalarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Sağlık hizmetini olumsuz yönde etkileyecek olan Şehir Hastaneleri ile ilgili dövizle yapılmış olan sözleşmeler sürüyor. SGK’dan yapılan kesintilerin de halkın sağlığını olumsuz yönde etkilemeye başladığını görüyoruz. Ortak mücadele önemli” dedi. EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi