ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - HDP İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür, Kadir Baybur, parti meclisi ve merkez yürütme kurulu üyeleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen basın açıklamasında İstanbul il binasına gerçekleştirilen silahlı saldırı kınandı.

‘SALDIRILAR BİLİNÇLİ’

‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘direne direne kazanacağız’, ‘faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atılan açıklamada HDP’ye yönelik saldırıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun söylemlerinin bir sonucu olduğuna dikkat çekildi. HDP’ye yapılan saldırıların bilinçli ve planlı saldırılar olduğu iddia edilen açıklamada, Erdoğan ve Soylu’nun söylemlerinin kışkırtıcı ve kutuplaştırıcı olduğu ifade edildi.“HDP’nin özgür bir şekilde siyaset yapamadığı bir yerde hiç kimse özgür olmayacaktır. Çünkü HDP tüm ezilen halkların partisidir. HDP emekçidir. HDP özgürlüklerin teminatıdır. HDP alevidir, sünnidir, kadındır, gençliktir. Kısaca HDP halktır. Bu yüzden HDP asla biat etmez, boyun eğmez, diz çökmez, faşizmle mücadele eder.” açıklamasına yer verilen eylemde, bu tür saldırıların amacının parti yöneticilerinin ve halkın sindirilmesi olarak yorumlandı.

GERİ ADIM YOK

HDP’ye yönelik saldırıların aslında tüm emek ve demokrasi güçlerine yapıldığı belirtilen açıklamada HDP’nin tüm ezilen halkların partisi olduğunun altı çizildi ve saldıralar karşısında geri adım atılmayacağı vurgulandı.Basın açıklamasında son olarak, tüm emek ve demokrasi güçleri HDP’nin yanında olmaya davet edildi.

Editör: Haber Merkezi