İZ GAZETE- Tire'deki belediye başkan adayının İYİ Parti'den olması iddialarına yönelik CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Burak Alp Ersen açıklamalar da bulundu. Ersen,"  Bu ülkede iflaslar devam ediyor. İntiharlar devam ediyor. İnsanlar açlıktan ve soğuktan ölüyor. Bu ortamda derdimizin belediye başkanlığı veya makam-mevkii olmadığını, olmayacağını bizi tanıyan tüm dost ve düşmanlarımız bilir. Asıl Derdimiz Tire’de ekmeği büyütüp paylaşmaktır.  Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. İlericiyim, Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, yurtseverim. Bu nedenle Tire Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Parti meclisimiz kararını açıklayana kadar da iddiam tabi ki devam edecektir. Ancak “Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır” cümlesindeki şuurla hareket etmek zorundayım."dedi.

"ONUR KIRICI DAVRANIŞIN PARÇASI OLAMAM"

CHP'li Ersen," Türkiye’de tek olacağız elimizdeki CHP’li belediyeyi ittifakımıza verirsek. Ben bir CHP’li olarak bununla anılmak istemiyorum. Böyle bir durumda, beş yıl sonra bir seçim yapıldığında bu partiden aday adayı olacak insan bulamazsınız. Sokakta insanlar gülerler bize, belediye başkanlığını talep ettiğimizde. Ben bu  onur kırıcı davranışın bir parçası olamam, olmayacağım. Üç-beş CHP ve Cumhuriyet düşmanının ekmeğine yağ sürülmemesi için mücadele edeceğim. Birilerinin Türkiye’nin kurucu partisi CHP’den intikam alma anlayışına gizli destekçi olmayacağım. Bu işler hatırla-gönülle olmaz. Ben matematiğe, istatistiğe, bilimsel verilere güvenirim. Herkes bilir ki, Çoğa az eklemek kolaydır, aza çok eklemek zordur. İktidarda olduğun yeri, ben bu işi beceremiyorum deyip, ittifakına teslim etmek yaklaşımı, siyasete yıllarını vermiş insanları bırakın, sokaktaki gençlere bile garip gelmektedir." ifadelerini kullandı.

"KÜSMEK YOK, TESLİMİYET YOK"

Ersen sabretmeyi ve ortak bir noktada uzlaşmayı bildiklerinin altını çizerek, "Geleceği gören çocuklar bilirler, gelecek uzun sürer, sabır ister!  Bizim kavgamız daha aydınlık, demokrat, Atatürkçü bir Türkiye kavgasıdır. Sen-ben kavgası değildir. Sabretmeyi biliriz. Ülkümüz için asgari müştereklerde uzlaşmayı biliriz. 'Ben kazanacağım' yerine 'biz kazanacağız' dememiz gerektiğini de biliriz. Parti Meclisimizin kararı ne olursa olsun, partimizin daha aydınlık Türkiye mücadelesine katkı koymaya devam edeceğiz.  Küsmek yok,  teslimiyet  yok." dedi.

Editör: Haber Merkezi