ÜMİT KARTAL/İZ GAZETE- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin Çeşme Projesi'ne ilişkin kullandığı, '“Çeşme Belediye Başkanı bu proje yapılsın diye yanıp tutuşuyor” ifadelerine tepki gösterdi.

Açıklamayı şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Oran, “Her şeyden önce bu bir siyasi nezaketsizlik. Sayın Başkan benim adıma konuşma hakkını kendisinde nasıl bulabiliyor? Kerem Ali Sürekli, kendi partisine, kendi işine baksın. İzmirliler ve Çeşmelilerin nazarında partimiz içerisinde fikir ayrılıkları varmış gibi göstermeye çalışarak İzmir’de bir arpa boyu yol alamazlar” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN KAYGILARINI GİDERMEYEN HİÇ BİR YOLDA YÜRÜMEYİZ”

Başkan Oran, “Çeşme Projesi ile ilgili fikirlerimizi hem ben hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, defaten söyledik. Yeryüzündeki cennet Çeşmemizde turizmin gelişmesi için atılacak en ufak adımda, tüm siyasi farklılıkları bir kenara bırakmasını bilirim. Ancak ‘Ben dedim oldu’ mantığı ile ilerlemekte ısrar edilen, bizim ve toplumun kaygılarını gidermeyen hiçbir yolda da yürümeyiz. Kaldı ki, projeye dair eleştirilerimizin bilirkişi raporlarında dahi somutlandığı ortadadır” dedi.

Başkan Ekrem Oran, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi, nezaketsiz siyasi tavrını düzeltmeye davet etti.  

NE DEDİ?

Kerem Ali Sürekli, programın ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Çeşme'de mükemmel bir proje var. Bakanımız, odalar, STK, sendikalarla ortak akılla yürütülüyor. Çeşme ve Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca sunumlar yapıldı. Soyer oralarda ufak tefek çekinceler dışında bir şey söylemiyor, projeyi destekler gözüküyor, sonra gidip dava açıyor. Bu nasıl ikiyüzlü bir tavır? Bunu anlamak mümkün değil, içeride destekliyor, sadece 'Şunu düzeltin' diyor. Bakan da 'Düzeltelim' diyor, ardından çıkıp 'Biz bunu yaptırmayacağız' diyor. CHP’li milletvekilleri 'Yaptırmayacağız' diyor. Halbuki Çeşme Belediye Başkanı bu proje yapılsın diye yanıp tutuşuyor.”

Editör: Haber Merkezi