EGSİYAD Başkanı Karatay, korona virüsü tehlikesine karşı devletin ortaya koyduğu tedbirleri başarılı bulduğunu ifade ederek, “Devletin aldığı önlemler toplumun daha dikkatli olmasını sağlamıştır. Dünyanın bir çok bölgesine nazaran Türkiye’nin büyük kayıplar yaşamamış olması önemli bir başarıdır. Biz bu sürecin aynı dikkat ve tavizsiz bir şekilde sürdürülmesini bekliyoruz. Tabii sadece devletin değil hepimizin üzerine düşeni yapması gerektiğini unutmuyoruz” diye konuştu.

İŞVEREN DE ÇALIŞAN DA DÜŞÜNÜLMELİ

Karatay, ülkede her türlü hizmetin ve ekonomik faaliyetin virüs salgını önlemlerinden nasibini aldığının altını çizerek, “Bu süreç elbette atlatılacaktır. Ancak, devletimizin bu sürede hem iş dünyası hem de çalışanlar nezdinde yaşanan kayıp konusunda rahatlatıcı olmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.

Devletin bazı konularda esnek olabileceği ya da bununla ilgili yasal sürecin önünü açabilmesinin ekonomik alanda bir rahatlatmayı sağlayacağını belirten Karatay, “Devletin, kredi borçları, vergi dairesi yükümlülükleri, ertelemelerden dolayı yaşanan iş kayıpları ve maaşlar konusunda kolaylıklar sağlayabilmesi temennimizdir. Maaştan kastımız sadece işverene destek sunmak değil, çalışanı da gözetecek uygulamalar yapılmasıdır” açıklamasını yaptı.

GÜVENLİ ORTAM YARATILMALI

Karatay, bazı borçların üç aydan başlayan sürelerle ertelenmesi gibi önlemlerin de düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Karatay, Türkiye’nin işvereni ve çalışanıyla süreci sağlıklı atlatmasının yolunun devletin psikolojik anlamda da gerginliği azaltacak mesajlar vermesinin önemli olduğunu belirterek, “Toplumun kendini güvende hissettiği bir ortamın yaratılması için başta yetkililer olmak üzere hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadesine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi